Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő házasszonyként mit...

Kezdő házasszonyként mit főzzek karácsonyra?

Figyelt kérdés
Egy komplett menüsorra szeretnék ötleteket. Maximum 4-en leszünk. Mivel kezdő vagyok addig kipróbálgatnám az ételeket, hogy biztosan sikerüljön.

nov. 27. 06:58
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
80%

Otthon mi volt a szokás, nálatok?

Mit tudsz a vendégeidről? Van-e valamilyen allergiájuk?

nov. 27. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
82%

Attól is függ, hogy ebéd, vagy vacsora.

Vacsorára könnyebbet, pl. halat.

Én harcsapaprikást főzök túrós csuszával.

Sopszka salátát szoktunk hozzá enni.

nov. 27. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 A kérdező kommentje:
Sajnos otthon nem voltak szokások. Hagyományos régi ételeket szeretnék valami modern dologgal párosítani. Nincs allergiája senkinek tudomásom szerint.
nov. 27. 07:04
 4/29 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk szokás a hal, sült kacsacomb, füstölt csülkös töltött káposzta, kocsonya.
nov. 27. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 anonim ***** válasza:
78%
Sült kacsacomb, párolt lila káposzta, krumpli püré, cékla/erős almapaprika.
nov. 27. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
70%
nov. 27. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
86%
Mivel kezdő vagy, olyat főzz, ami nem bonyolult. A székelykáposzta egyszerűbb, mint a töltött, csinálhatsz még egybesült húst krumplival vagy rizzsel, savanyúságot készen megveheted. A bejglit, aprósüteményt is meg tudod venni. A húsleves is egyszerű, az a titka, hogy lassan kell főzni. A főtt húst ehetitek valamilyen mártással és krumplival. Gyümölcsmártást a legkönnyebb elkészíteni. Mivel kezdő vagy, halételeket nem ajánlom.
nov. 27. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
79%

Ami nálunk gyakori volt az ünnepek alatt:

töltött káposzta, egybesült sertéscomb salátával (krumpli- vagy francia), halászlé, libamáj, tepsiben sült sajtos-tejfölös karajszeletek (ez a legegyszerűbb, és szinte elronthatatlan 😀)

nov. 27. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
74%

Én csinálnék egy levest. Esetleg fokhagyma krémleves sajttal.

Konfitált kacsacombot. Nincs sok munka vele egyáltalán. Kacsát le sózod előtte lévő este és reggel mehet a sütőbe. Célszerű kacsazsírral készíteni, de ha nem fér bele a sima sertészsír is jó. Azt felolvasztod, bele teszed a kacsacombot bőrrel lefelé és 90-100 fokon 5-6 óra alatt gyönyörűen megsül. A végén pedig grill fokozaton a bőrét megpirítod. Én szoktam a zsírba tenni egy egész fej fokhagymát és hagymát is. Hozzá krumplipüré és dinsztelt káposzta.

Sütinek pedig mehet egy egyszerű kis hókifli vagy egy leveles tésztából készült krémes, akár egy tiramisu is.

nov. 27. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
38%

Sutotok vagy gesztenye kremleves


Lazac wellington (sokkal egyszerubb mint ahogy hangzik)

Majonezes kukoricasalata

Krumplipure


Desszertnek válassz bármit bebepiskóta youtube csatornájáról. Videó alapján biztos sikerul


Pl egy almás habos vagy egy linzer

És egy csokoládés pöffeteg

nov. 27. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!