Kezdő házasszonyként mit főzzek karácsonyra?
Otthon mi volt a szokás, nálatok?
Mit tudsz a vendégeidről? Van-e valamilyen allergiájuk?
Attól is függ, hogy ebéd, vagy vacsora.
Vacsorára könnyebbet, pl. halat.
Én harcsapaprikást főzök túrós csuszával.
Sopszka salátát szoktunk hozzá enni.
Ami nálunk gyakori volt az ünnepek alatt:
töltött káposzta, egybesült sertéscomb salátával (krumpli- vagy francia), halászlé, libamáj, tepsiben sült sajtos-tejfölös karajszeletek (ez a legegyszerűbb, és szinte elronthatatlan 😀)
Én csinálnék egy levest. Esetleg fokhagyma krémleves sajttal.
Konfitált kacsacombot. Nincs sok munka vele egyáltalán. Kacsát le sózod előtte lévő este és reggel mehet a sütőbe. Célszerű kacsazsírral készíteni, de ha nem fér bele a sima sertészsír is jó. Azt felolvasztod, bele teszed a kacsacombot bőrrel lefelé és 90-100 fokon 5-6 óra alatt gyönyörűen megsül. A végén pedig grill fokozaton a bőrét megpirítod. Én szoktam a zsírba tenni egy egész fej fokhagymát és hagymát is. Hozzá krumplipüré és dinsztelt káposzta.
Sütinek pedig mehet egy egyszerű kis hókifli vagy egy leveles tésztából készült krémes, akár egy tiramisu is.
Sutotok vagy gesztenye kremleves
Lazac wellington (sokkal egyszerubb mint ahogy hangzik)
Majonezes kukoricasalata
Krumplipure
Desszertnek válassz bármit bebepiskóta youtube csatornájáról. Videó alapján biztos sikerul
Pl egy almás habos vagy egy linzer
És egy csokoládés pöffeteg
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!