Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen köret, savanyúság és...

Milyen köret, savanyúság és bor illik a vadashoz?

Figyelt kérdés
És milyen leves eléje?

#vadas marhából #vadas disznóhúsból #köret vadashoz #bor vadashoz #savanyú vadashoz #vadas elé leves
nov. 26. 03:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
85%

Borban nem tudok segíteni.

Hát levesnek maximum valamilyen gyümölcskrémleves.

De én soha nem csinálok levest ha vadast főzök.

Savanyúság szintén kilőve. Pedig aztán rengeteg savanyúságot fogyasztunk, de ehhez szintén nem eszünk.

Kötetnek pedig nálunk semmi mással nem készülhet mint krumpligombóccal. Amit miután megfőtt zsírban lepirítok.

nov. 26. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
38%

Szereintem ez olyan mint s brassói. Nincs hozzá köret. S hús és a nártás még nem vadas. Szalvétagombóccal lesz azzá. És vadhúsból.

Hasonló étel lehet sertésből, marhából, és esetleg csőtészta, kagylótészta.


Ez első pirosát nem igazán értem.

nov. 26. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
55%

Spagettitészta,zsömlegombóc,krumpligombóc.

Szerintem nem illik elé leves meg a savanyú se.

nov. 26. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
83%

Levesből semmiképpen nem tejes/tejfölös/tejszínes, tehát minden krémleves kizárva. Mivel a hús jelleget adó mártása is pürésített, így a pürélevesek is -természetesen- kizárva.

Valami hígleves illik elé, legyen az akár egy erőleves jellegű leves, akár egy magyaros híg leves. Zöldség leveseket szintén nem erőltetném, de egy zöldséges gombaleves, akár erdei gombákból, szintén jó választás lehet.


A köretből természetesen kihagyhatatlan a legnagyobb klasszikus, a zsemlegombóc, vagy szalvétagombóc.

Az egyszerűbb "menzásabb" verzió, a sima főtt tészta, nyilván valami köretnek illő tésztából.

De nem hibázol nagyot egy burgonyakrokettel, vagy burgonyafánkkal sem, ha nem is annyira elterjedt, mint a zsemlegombóc, illik hozzá, és legalább nem unalmas.

Savanyúság abszolút nem illik hozzá, ilyen mártás mellé nem kell savanyúság.

A bor attól is függ, milyen húsból készül a vadas, többet is megjelöltél.

Száraz vöröset, vagy száraz rozét választanék hozzá.

nov. 26. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
34%

"hús és a nártás még nem vadas. Szalvétagombóccal lesz azzá."


Ezzel a véleményeddel elég magányos leszel! :D

nov. 26. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
42%

"legnagyobb klasszikus, a zsemlegombóc, vagy szalvétagombóc"


Ne zavarjon, hogy a kettő ugyanaz 😂😂

nov. 26. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
32%

Téged se zavarjon, agyatlanul kötekedő barátom, hogy pontosan tudom hogy majdnem ugyanaz. Nem ugyanaz, csak majdnem.

De hogy megnyugodjon az a kis csökött elméd, "legnagyobb"-ból csak 1 lehet, ezért megengedem, hogy úgy értelmezd a válaszom, hogy a zsemlegombóc szinonimájaként használtam a szalvétagombócot.

nov. 26. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

A vadashoz alapértelmezetten zsemlegombóc "jár", esetleg lehet hozzá ehelyett makarónit is adni, de nem az az igazi.

Savanyúság nem való hozzá, mert eleve savanykás az étel.

Ugyanígy levest sem szokás elötte adni, ez önmagában egy komplett étkezés.

nov. 26. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
83%

Vicces, hogy azonos értelmű beírások között ilyen hatalmas eltérés van az értékelésben.

A brassóihoz hasonlítottam. Azt sem lehet annak hívni ha húshoz mondjuk tarhonyát adok. A vadashoz hozzátartozik a zsemlegombóc, szalvétagombóc. Milyen köret kellene még mellé?

Savanyúsággal sem tudom elképzelni.


A borról:

Ha vadból készül, akkor csakis testes száraz vörösbor illik hozzá.

Sertés esetén én száraz fehéret, marhúsból készültnél száraz vöröset.

És nem koccintós minőségűt.

nov. 26. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
48%

Levesnek szerintem is valami könnyebbet, de igazából a vadas magában is kiadós.


Pl erőleves tojássárgájával


Esetleg valami sütit a kávéhoz desszertnek. Mondjuk egy kedvenc szelet, vagy zserbó pl.



Szerintem a vadas egy olyan étel, amin nem kéne spórolni.


Vannak egyszerű, paraszti ételek, amik filléresek, de a vadhús mindig is egy úri mulatság volt. Ha már ilyesmit készítek, ha ritkán is de akkor rendesen, én szeretem megadni a módját.


Az élvezeti értékét az adja, hogy egy szépen bepácolt, érlelt marha (vagy még jobb vadhús) szelettel dolgozol, és ennek az íze átjárja a zöldségeket, minközben a fehérje szép omlós lesz.


Ha már eddig sikerül eljutni, akkor én már tuti nem főznék mellé makarónit, hanem összedobok egy gyors zsemlegombócot, ahogy dukál.

nov. 26. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!