Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen köret, savanyúság és...

Milyen köret, savanyúság és bor illik a vadashoz?

Figyelt kérdés
És milyen leves eléje?

#vadas marhából #vadas disznóhúsból #köret vadashoz #bor vadashoz #savanyú vadashoz #vadas elé leves
ma 03:02
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Borban nem tudok segíteni.

Hát levesnek maximum valamilyen gyümölcskrémleves.

De én soha nem csinálok levest ha vadast főzök.

Savanyúság szintén kilőve. Pedig aztán rengeteg savanyúságot fogyasztunk, de ehhez szintén nem eszünk.

Kötetnek pedig nálunk semmi mással nem készülhet mint krumpligombóccal. Amit miután megfőtt zsírban lepirítok.

ma 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Szereintem ez olyan mint s brassói. Nincs hozzá köret. S hús és a nártás még nem vadas. Szalvétagombóccal lesz azzá. És vadhúsból.

Hasonló étel lehet sertésből, marhából, és esetleg csőtészta, kagylótészta.


Ez első pirosát nem igazán értem.

ma 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

Spagettitészta,zsömlegombóc,krumpligombóc.

Szerintem nem illik elé leves meg a savanyú se.

ma 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Levesből semmiképpen nem tejes/tejfölös/tejszínes, tehát minden krémleves kizárva. Mivel a hús jelleget adó mártása is pürésített, így a pürélevesek is -természetesen- kizárva.

Valami hígleves illik elé, legyen az akár egy erőleves jellegű leves, akár egy magyaros híg leves. Zöldség leveseket szintén nem erőltetném, de egy zöldséges gombaleves, akár erdei gombákból, szintén jó választás lehet.


A köretből természetesen kihagyhatatlan a legnagyobb klasszikus, a zsemlegombóc, vagy szalvétagombóc.

Az egyszerűbb "menzásabb" verzió, a sima főtt tészta, nyilván valami köretnek illő tésztából.

De nem hibázol nagyot egy burgonyakrokettel, vagy burgonyafánkkal sem, ha nem is annyira elterjedt, mint a zsemlegombóc, illik hozzá, és legalább nem unalmas.

Savanyúság abszolút nem illik hozzá, ilyen mártás mellé nem kell savanyúság.

A bor attól is függ, milyen húsból készül a vadas, többet is megjelöltél.

Száraz vöröset, vagy száraz rozét választanék hozzá.

ma 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

"hús és a nártás még nem vadas. Szalvétagombóccal lesz azzá."


Ezzel a véleményeddel elég magányos leszel! :D

ma 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

"legnagyobb klasszikus, a zsemlegombóc, vagy szalvétagombóc"


Ne zavarjon, hogy a kettő ugyanaz 😂😂

ma 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Téged se zavarjon, agyatlanul kötekedő barátom, hogy pontosan tudom hogy majdnem ugyanaz. Nem ugyanaz, csak majdnem.

De hogy megnyugodjon az a kis csökött elméd, "legnagyobb"-ból csak 1 lehet, ezért megengedem, hogy úgy értelmezd a válaszom, hogy a zsemlegombóc szinonimájaként használtam a szalvétagombócot.

ma 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!