Milyen ízű a jól sikerült kovászos uborka?
Egyáltalán nem csípős, az vagy romlott, vagy ha ecetes akkor sok benne.
Mondjuk én nem is teszek bele ecetet, mert nem jó ízű úgy.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Csípősnek semmiféle képen nem kellene lenni.
Kellemesen savanykás,kapor ízű.
Három nap alatt megérik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ecetet semmiképpen nem teszek bele.
Az üveg aljára száraz kaprot teszek és néhány szelet fokhagymát. A felsorakoztatott uborkák köfzé sok félbevágott fokhagymát szeletelek.
1 liter vízhez 3 dkg sót teszek, amit forrón öntök az uborkák tetejére és mehet rá a száraz kapor ismét és a kovásszal készült kenyér szelet. Nem csípős, nagyon kellemes ízű.
Szerintem a Tied valamitől kezdett megbuggyanni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A fokhagymától nem buggyan meg az uborka, de ha belekerül az üvegbe egy-két puha, töttyedt uborka, no akkor beindul az erjedés és olyan poshandt ízű lesz.
Csak friss, egészséges uborkát szabad felhasználni.
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom jövőre kevesebb fokhagymával.
Ti mennyivel csináljátok? Összevágájtok vagy csak a végeit vágjátok le?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én egy 5 literes üvegbe kb. 3 kg uborkához egy fél fej fokhagymát teszek amit félbevágva szórok el benne.
Egyébként a fokhagymától soha nem lesz csípős, csak ha poshad a lé és durván beindul az erjedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!