Milyen ízű a jól sikerült kovászos uborka?
Egyáltalán nem csípős, az vagy romlott, vagy ha ecetes akkor sok benne.
Mondjuk én nem is teszek bele ecetet, mert nem jó ízű úgy.
Csípősnek semmiféle képen nem kellene lenni.
Kellemesen savanykás,kapor ízű.
Három nap alatt megérik.
Ecetet semmiképpen nem teszek bele.
Az üveg aljára száraz kaprot teszek és néhány szelet fokhagymát. A felsorakoztatott uborkák köfzé sok félbevágott fokhagymát szeletelek.
1 liter vízhez 3 dkg sót teszek, amit forrón öntök az uborkák tetejére és mehet rá a száraz kapor ismét és a kovásszal készült kenyér szelet. Nem csípős, nagyon kellemes ízű.
Szerintem a Tied valamitől kezdett megbuggyanni.
A fokhagymától nem buggyan meg az uborka, de ha belekerül az üvegbe egy-két puha, töttyedt uborka, no akkor beindul az erjedés és olyan poshandt ízű lesz.
Csak friss, egészséges uborkát szabad felhasználni.
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom jövőre kevesebb fokhagymával.
Ti mennyivel csináljátok? Összevágájtok vagy csak a végeit vágjátok le?
Én egy 5 literes üvegbe kb. 3 kg uborkához egy fél fej fokhagymát teszek amit félbevágva szórok el benne.
Egyébként a fokhagymától soha nem lesz csípős, csak ha poshad a lé és durván beindul az erjedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!