Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ízű a jól sikerült...

Milyen ízű a jól sikerült kovászos uborka?

Figyelt kérdés
Ezen a nyáron többször is készítettem, 3 napot szoktam melegben hagyni. Valahogy mindig savanyú , kicsit csípős íze lesz ami a többieknek nem ízlik de szerintem finom. Szerintem ilyen egy kovi ubi de félek hogy esetleg megromlott volna vagy elindult volna afelé. Nektek mi a tapasztalat?

2023. aug. 19. 12:39
 1/8 anonim válasza:
85%

Egyáltalán nem csípős, az vagy romlott, vagy ha ecetes akkor sok benne.

Mondjuk én nem is teszek bele ecetet, mert nem jó ízű úgy.

2023. aug. 19. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Csípősnek semmiféle képen nem kellene lenni.

Kellemesen savanykás,kapor ízű.

Három nap alatt megérik.

2023. aug. 19. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Ecetet semmiképpen nem teszek bele.

Az üveg aljára száraz kaprot teszek és néhány szelet fokhagymát. A felsorakoztatott uborkák köfzé sok félbevágott fokhagymát szeletelek.

1 liter vízhez 3 dkg sót teszek, amit forrón öntök az uborkák tetejére és mehet rá a száraz kapor ismét és a kovásszal készült kenyér szelet. Nem csípős, nagyon kellemes ízű.


Szerintem a Tied valamitől kezdett megbuggyanni.

2023. aug. 19. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Én ettem már olyan kovi ubit is, amely csípőses (amely szerintem nem jól volt elkészítve talán a sok fokhagyma vagy az ecet miatt), illetve, finom kellemes kaprost is. Az igazi kovászos uborka nem csípős. Próbáld ki házilag, nagyon egyszerű, ennek ellenére én a kicsit csípőset jobban szeretem. Ízlések és pofonok, de még egyszer mondom, a jól elkészített hagyományos kovászos ubi nem csípős, hanem kapros, kicsit ecetes és nagyon picit fokhagymás.
2023. aug. 19. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
Kovászos uborka ízű.
2023. aug. 19. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
85%

A fokhagymától nem buggyan meg az uborka, de ha belekerül az üvegbe egy-két puha, töttyedt uborka, no akkor beindul az erjedés és olyan poshandt ízű lesz.

Csak friss, egészséges uborkát szabad felhasználni.

2023. aug. 19. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megpróbálom jövőre kevesebb fokhagymával.

Ti mennyivel csináljátok? Összevágájtok vagy csak a végeit vágjátok le?

2023. aug. 22. 10:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 5 literes üvegbe kb. 3 kg uborkához egy fél fej fokhagymát teszek amit félbevágva szórok el benne.

Egyébként a fokhagymától soha nem lesz csípős, csak ha poshad a lé és durván beindul az erjedés.

2023. aug. 24. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!