Kovászos uborka készítéssel kapcsolatos tanácsokkal, tapasztalatokkal lássatok el! Van, aki kenyérszeletet tesz a tetejére, de jó lehet mással is? Pl vizes zsemle is jó rá? Lentebb még.
Kenyeret nem ehetünk, ezért nem vennénk meg egy kenyeret, csak egy zsemlét.
Vagy mást is lehet a tetejére tenni? Mit?
Egyéb praktikák, tudnivalók, fontos részletek is érdekelnek!
Várom a tippeket és köszi előre is!
Szerintem jó a zsemle is.
Meg kell várni a napos időt!
Különösebb trükk - szerintem - nincs.
Teljesen jó a vizes zsemle is,van aki burgonyával kovászolja pl.
Víz elég sós legyen mert könnyen bepuhul az ubi és árnyékba tedd.Nagy trükk nincs
A berakosgatott uborkát langyos vízzel töltsd fel - 1 liter víz 1 evökanál só -, így három nap alatt megérik, a kenyeret/zsömlét meg ha vékony vászonba vagy molinóba csomagolod, akor nem mállik szét.
Napsütésre nincs szükség, csak elég meleg legyen a környezet.
Ha az uborka szine megváltozik, akkor már jó.
Idén is van nyár, próbáld ki ezt: [link]
2 éve így csinálom, sőt télire is teszek el, és tökéletes, finom. Nem puhul meg, sokáig eláll, a hűtőben is, ha már kész van, vagy felbontás után a téli változat. Télire csalamádét is fermentálva teszek már el, össze sem lehet hasonlítani az ecetes verzióval, annyira finom, és egészséges. Ráadásul egyszerűb eltenni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!