Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kovászos uborka készítéssel...

Kovászos uborka készítéssel kapcsolatos tanácsokkal, tapasztalatokkal lássatok el! Van, aki kenyérszeletet tesz a tetejére, de jó lehet mással is? Pl vizes zsemle is jó rá? Lentebb még.

Figyelt kérdés

Kenyeret nem ehetünk, ezért nem vennénk meg egy kenyeret, csak egy zsemlét.


Vagy mást is lehet a tetejére tenni? Mit?


Egyéb praktikák, tudnivalók, fontos részletek is érdekelnek!


Várom a tippeket és köszi előre is!



2023. jún. 16. 15:04
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem jó a zsemle is.

Meg kell várni a napos időt!

Különösebb trükk - szerintem - nincs.

2023. jún. 16. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó a vizes zsemle is,van aki burgonyával kovászolja pl.

Víz elég sós legyen mert könnyen bepuhul az ubi és árnyékba tedd.Nagy trükk nincs

2023. jún. 16. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell napos időnek lennie, és kenyér sem kell, én krumplival szoktam, és pl 15 fokban is simán megkovászolódik :D
2023. jún. 16. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
zsemle is jó és anyukám mindig napos helyre tette és isteni finom lett.
2023. jún. 16. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A berakosgatott uborkát langyos vízzel töltsd fel - 1 liter víz 1 evökanál só -, így három nap alatt megérik, a kenyeret/zsömlét meg ha vékony vászonba vagy molinóba csomagolod, akor nem mállik szét.

Napsütésre nincs szükség, csak elég meleg legyen a környezet.

Ha az uborka szine megváltozik, akkor már jó.

2023. jún. 16. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!
2023. jún. 16. 22:58
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Idén is van nyár, próbáld ki ezt: [link]

2 éve így csinálom, sőt télire is teszek el, és tökéletes, finom. Nem puhul meg, sokáig eláll, a hűtőben is, ha már kész van, vagy felbontás után a téli változat. Télire csalamádét is fermentálva teszek már el, össze sem lehet hasonlítani az ecetes verzióval, annyira finom, és egészséges. Ráadásul egyszerűb eltenni is.

aug. 6. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es: a kovászos uborkában SOHA NINCS ecet!
aug. 6. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
8# Természetesen nincs. Az ecetet a csalmádéval kapcsolatban írtam, hogy régebben azzal csináltam, de most már azt is fermentálva. Olvasd el figyelmesebben :)
aug. 6. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
aug. 6. 19:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!