Ettetek már hideg uborkalevest? Sose hallottam még róla, és kíváncsi lennék, hogy milyen
A recept amit találtam:
,,Hozzávalók: 2 kígyóuborka, hámozva, kockára vágva, 1 bögre görög joghurt, 1 marék korianderlevél, só és bors, 2 zöld csili apróra vágva, fél bögre újhagyma és ¼ bögre tejszín.
Nincs más dolgunk, mint jól összedolgozni az alapanyagokat egy botmixerrel, majd kenyérkockával, hűtve tálalni. Ha nem elég folyós az ízlésünkhöz, bátran öntsünk még hozzá vizet vagy tejszínt."
Olyan lehet, mint valamiféle híg tzatziki-saláta? 😁
Eskü nem hangzik rosszul, lehet a legtöbb munka a házi crouton-kockákkal/pirított kenyérkockákkal lesz, sok idő szokott lenni mire megpirulnak
Ha ez tetszik, ajánlom figyelmedbe a klasszikus andalúz gazpacho-t, és a lengyel kovászos uborka levest.
(Utóbbinak több változata kering a neten, húsos, vagy a nélküli, meleg vagy hideg. Jelen esetben a hús nélküli hűtött változat , ami hasonló kategória.)
:)
4-es vagyok
"sok idő szokott lenni mire megpirulnak"
Milyen sütőd van? Attól függ, mennyire sok idő...
Ha sütsz vagy pirítasz valamit full hőmérsékleten, tervezd úgy, hogy addigra csinálj egy rakás zsemle(kenyér) kockát, és azzal a lendülettel piríts néhány adagot.
Ha a kockák belül is teljesen kiszáradnak, akkor utána hónapokig eláll. Kb. mint ha zsemlemorzsa lenne. Száraz papírdobozba beleteszed, száraz helyen tárolod, utána akármikor felhasználhatod.
Ha mondjuk van egy gázos sütőd, alapból vagy 20-30 perc, mire annyira felmelegszik, hogy pirulni tudjon a kenyér, hidegebb sütőben csak szárad.
Ilyen esetben ki lehet használni, ha úgyis sütsz valamit, és 200 fokon ketyeg a gép, sok energiát megtakarítasz egy kis előre tervezéssel.
De akár villany sütőre is igaz.
Igaz, hogy mondjuk egy pirításra alkalmas felső sütés, légkeveréssel, pár perc alatt bemelegszik üzemi hőmérsékletre, de ha mondjuk amúgy sütünk mondjuk egy pizzát, ami a csövön kifér hőmérséklettel, akkor a mellé lazán be lehet tenni ilyeneket.
És akkor ilyen 5 perces levesekbe már csak szórni kell.
Én pl. rendszeresen pirítok ezt a "házi" reszelt tarhonyát , mert pirítva nem ázik szét levesbetétként. Ha valamit magas hőmérsékleten sütök, (légkeveréssel) betolok mellé egy tepsi reszelt tarhonyát. Jó barnára megsütöm. Sokkal jobb íze is lesz, és az adott levesben nem ázik szét, mint a fos.
És onnantól mehet gulyásba, babgulyásba, tarhonyalevesbe, magyaros gombalevesbe, akármibe, amibe illik.
Na szóval a lényeg, hogy tervezéssel időt tudsz spórolni.
#5: Nagyon keveset használom a sütőmet hétköznapokon (inkább hétvégén szoktam sok húsos ételt csinálni, ilyenkor egy sütit is beteszek alulra, vagy hasonlók), a kenyérkockát inkább serpenyőben szoktam megpirítani egy kis olajon, majd ha megpirultak, utána egy kis fokhagymaporral megszórva
Lehet mire felteszem pirulni a kockákat, addigra összeáll a leves, kipróbálom hogy milyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!