Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gázsütőben sikerülhet a...

Gázsütőben sikerülhet a piskóta vagy mindenképpen összeesik?

Figyelt kérdés
Egyelőre az utóbbi a tapasztalatom bármit próbálok🥲 Régebben nem csináltak magasabb tortákat vagy mi?

nov. 21. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
44%
Szegény anyukámnak volt évekig gázsütője, és mindig panaszkodott, hogy nem magas a piskóta. Aztán mikor villanytűzhelye lett, csodálatos, magas piskótái lettek. Holott ugyanúgy csinálta. Szóval a villanysütő szebben süt.
nov. 21. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Próbálj olajos piskóta receptet. Stabilabb.

Nekem amugy a sima is szokott sikerulni.

Nem vered tul a tojashabot?

nov. 21. 19:25
 3/6 A kérdező kommentje:

Próbáltam 1x🥲

Szerintem nem... Folyton figyelem és leállítom mikor már látni a nyomot benne meg nem esik ki a tálból.

A meggyes piskótám meg szép szokott lenni egész tojásokkal ezért kipróbáltam szétválasztás nélkül a 6-6-6os piskótát de az is összeesett😅

nov. 21. 19:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Össze esni akkor szokott ha nincs még megsülve.

Gázsütőben is lehet szép magas piskótát sütni nyugi.

nov. 22. 11:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát pedig olyan is volt hogy már túlsült és összeesett meg alig lehetett kiszedni úgy belesült
nov. 22. 14:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Miért esne össze azért, mert gázsütő? Az egyik oka az összeesésnek, hogy túl hamar kinyitod vagy túl sokáig sütöd vagy nem került a tésztába elég levegő vagy túlkeverted (a tojáshabot a végén épp csak bele kell forgatni) vagy nem jók az arányok (tojások pl. eltérő súlyúak lehetnek) vagy még kb. 10 oka lehet. Anyunak és nekem is életünk nagyrészében gázsütőnk volt, mindenféle sütit készítettünk benne, piskótát is, egyebeket is, amiknek fel kell jönnie, nem volt gond. Ha szar a sütő vagy régi, és nem jó a hőelosztás (alul nem egyenletesen melegít), akkor is lehet gond, bár akkor pl. tepsis sütiknél, aprósütinél látszik, hogy az egyik felén már égnek meg a kekszek, a másik oldalon meg még majdnem nyers.
nov. 23. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!