Szoktatok kocsonyát főzni? Szoktatok bele füstöltet is tenni?
Ez is egy olyan étel, amit mindenki másképpen szeret :=).
Nálunk a kocsonya víz+szemes bors+fokhagyma+só alapban főzött körmök + egy darab sima nyers comb, de pl. a sógorom kimondottan utálja, ha hús van a kocsonyában, náluk csak bőr kerül bele. Apukám ugyanúgy főzte mindig, mint én (tőle tanultam), de ő a tányérokba már félbevágott főtt tojásokat is tett, ezek szépen (és persze finoman :=) ) beledermedtek.
Egy volt kolléganőm még répákkal is bezöldségelte a kocsonyát, nekem ez az ízvilág már nem jött be, de sokan szeretik.
Nekem is csinál egy két tányérral olyat anyukám amiben csak a lé van. A színhúst nem, de a füstölt csülök darabkákat szeretem benne. Ja és nem kérek bele se főtt tojást, se répát se más sallangot :)
Kinek a pap, kinek a paplan.
100% füstölt husiból készítem(köröm, bőr, csülök, tarja),
mert gyerekkoromban csak ezek álltak rendelkezésre farsang tájékán, és ezet az ízt várom.
Term. nem a gyorspácolt ízetlen gyáriból, hanem a saját, sóban 3 hétig érlelt, akácon füstölődött, jól kiáztatott húsokból.
Hús, víz, fokhagyma, héjas vöröshagyma, sz.bors, slussz.
Zöldség semmi.
Érdekes,mert pl. a káposztában, légyen az lucskos, vagy töltött a füstölt ízt nem tudom elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!