Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kocsonyaba kell tenni sot...

Kocsonyaba kell tenni sot vagy egyaltalan nem szabad fozeskor? Most szeretnek eloszor fozni kocsonyat.

Figyelt kérdés
egyesek azt allitjak, hogy nem dermed meg, ha soval fozik, masok cafoljak, akkor mi az igazsag?
2009. dec. 20. 20:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Kell só,mert különben ízetlen lenne,csak sokat nem szabad bele tenni.Ha nem dermed meg,akkor az az oka,hogy sok a lé a húson,nincs benne elég bőrős rész,Ezek a kocsonyásító anyagok.Ha véletlen mégsem lesz jó,akkor zselatinnal kocsonyásíthatod.De persze,jobb ha a hústól lesz kocsonyás.
2009. dec. 20. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Több, mint 40 éve fözök kocsonyát, eddig mindig sóval, és rendesen megdermedt minden esetben.


Só nélkül nem lesz ehetö, mert ha kész, akkor már hiába sózod, hogy is tudna beleszívódni a sósabb iz - föként a húsfélékbe?

(Ezt csak egy okoskodó valaki irta itt, hogy só nélkül kell fözni, de ha elolvasod atöbbi hozzászólást, akkor látod, hogy a többség tudja, hogy só nélkül nem is érdemes elezden, mert ehetetlen lesz.)


Csak annyi a fontos, hogy csontos és börös húsféléket használj, mert azokból oldodik ki a zselatin, amitölr megkocsonyásodik.

2009. dec. 20. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem véletlenül kell a láb és a köröm a kocsonyfőzéséhez.

Bőr és porc, ettől lesz jó!

2009. dec. 20. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

huhhh! koszi a gyors valaszokat kedves haziasszonyok!

szerintem sem lenne jo so nelkul.

2009. dec. 20. 21:47
 5/5 anonim ***** válasza:

só mindenképpen kell bele, és fokhagyma!

egyébként én nem teszek bele körmöt meg ilyesmit, mert nem szeretem a szőrös-börkés dolgokat a kocsonyában. ezért én mindig veszek másfél kiló bőrkét olcsó pénzért , és hozzá teszek marhahúst, vagy sertés szívet, nyelvet, esetleg egy hátsó csülköt. ha megfőtt, a bőrke megy a macskáknak,...a tányérokba csak a főtt hús kerül, meg főtt répa és keménytojás karikák hogy dekoratívak legyen, és erre merem rá a zsírtalanított levet, hogy szép tiszta legyen a felszíne,...utálom amikor a zsír a tetején karimában kiütközik .

2009. dec. 20. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!