Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz a hozzáadott...

Miért lesz a hozzáadott tejtől/víztől ropogósabb a tepertő? Vagy egyáltalán minek a tej/víz? A hülyeségeket mellőzzük!

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 21:16
 1/3 anonim válasza:

Most a disznóvágás során gondolsz arra, mikor a tepertőt kisütik?

Mi mikor levesszük az üstöt, akkor vöröshagymát is dobunk bele, mert akkor nem avasodik meg a zsír. A tepertőre meg azért rakunk vizet (csak kézzel szórva), mert nem hólyagosodik fel a tepertő bőre. A tejes verziót erre még nem hallottam.

2011. aug. 2. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
57%
A tej is az avasodás ellen jó, valamint szép fehér lesz a zsír.
2011. aug. 2. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:
58%

A tejnek egyetlen funkciója van,-minden ellenkező híreszteléssel szemben- a tepertő színét adja, vagyis ettől lesz szép piros. Mennyisége 2 dl egy üst(30-40kg) zsírszalonnához.

A vízzel való "megcsapkodást" hallottam, én nem alkalmazom, ha megfelelő tűzön sül, enélkül is ropogós lesz.

Ellenben szoktam tenni egy üsthöz egy jó félmarék sót, javaslom kipróbálni.

Vizet nem használunk, a korábban sült zsírból szoktunk tenni alá két kilónyit üstönként.

2011. aug. 3. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!