Miért lesz a hozzáadott tejtől/víztől ropogósabb a tepertő? Vagy egyáltalán minek a tej/víz? A hülyeségeket mellőzzük!
Most a disznóvágás során gondolsz arra, mikor a tepertőt kisütik?
Mi mikor levesszük az üstöt, akkor vöröshagymát is dobunk bele, mert akkor nem avasodik meg a zsír. A tepertőre meg azért rakunk vizet (csak kézzel szórva), mert nem hólyagosodik fel a tepertő bőre. A tejes verziót erre még nem hallottam.
A tejnek egyetlen funkciója van,-minden ellenkező híreszteléssel szemben- a tepertő színét adja, vagyis ettől lesz szép piros. Mennyisége 2 dl egy üst(30-40kg) zsírszalonnához.
A vízzel való "megcsapkodást" hallottam, én nem alkalmazom, ha megfelelő tűzön sül, enélkül is ropogós lesz.
Ellenben szoktam tenni egy üsthöz egy jó félmarék sót, javaslom kipróbálni.
Vizet nem használunk, a korábban sült zsírból szoktunk tenni alá két kilónyit üstönként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!