Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 12 főre szeretnék bográcsban,c...

12 főre szeretnék bográcsban,csirkecomból(filézett)pörköltet főzni.Mennyi csirkecomb kell hozzá?

Figyelt kérdés
nov. 20. 08:59
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Először is a csirke nagyon hamar szétesik, én nem próbálkoznék vele bográcsban, mert az eredmény nagy valószínüséggel "robbantott csirke" lenne - de ez a te döntésed, csak figyelmeztetés részemröl.

Alapesetben egy felnöttre két csirkecombot (2 X 200 g) számítanak, ha marad, az simán fagyasztható vagy másra (hortobágyi palacsinta, rakott valamibe hús, rizseshús) felhasználható.

nov. 20. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, fejenként kettő.
nov. 20. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Jó lesz filéből gondolom kockácod,is de vehetsz csirkecomb filét is készen akkor 25 dkg-ot számolhatsz.
nov. 20. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan csontos/bőrös csirkecombból (alsó és felső külön), de csináltam már én is bográcsban, egyáltalán nem esett szét. Sokkal jobb is, ha csontosan készül, mert az, és a bőr összetartja, amíg fő, utána pedig egy mozdulattal ki lehet húzni és sokkal finomabb is. Nem kell őrül mód kevergetni, csak rázogatni a bográcsban (félfordulatokat tenni). Ha alsó és felső combokból készülne, akkor én 20-20 darabot vennék, de ha egészből, és szép nagyok, akkor 20-at, ha kisebbek, akkor 24-et.
nov. 20. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Fejenként 25 deka
nov. 20. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
56%
Szerintem fejenként kb. 160 g combfilé bőven elég.
nov. 20. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
ma 09:47-válaszolóval értek egyet, alapelvem: Minden pörköltnek ami húsból készül az ízét a hússal együtt belefőzött csont és bőr adja. Színhúsból én soha nem csinálok pörköltet. Ugyanez vonatkozik a húslevesekre is, kizárólag csontos húsból készítjük.
nov. 20. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Bográcsba a csirke pörkölt az a kaja amihez a legnehezebben lehet jó sűrű

zsíros, szaftot elérni. Azért is főzik bele a csontot meg több fajta alkatrészt farhát stb. Mert az segít kicsit rajta meg ugye az ízén is.

Sima filéből egy híg leves dolog lesz kb.

De amúgy fejenként 2 comb szerintem.

nov. 20. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
A pörköltnek a szaftja ugyan sürü kell, hogy legyen, de NEM zsíros!
nov. 20. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
63%
De mégis a zsírosabb húsokból lesz sűrűbb.
nov. 21. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!