Hasaljából miket lehet készíteni?
Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 18:11
1/6 anonim válasza:
Dagadónak is mondják. Pl. megtöltve, vagy akár darabokra vágva megsütve, mint az oldalast. Aki szereti, készíthet belőle gulyást, pörköltet. Nálunk nem eszik, mert zsíros, a szüleim meg mindig abból készítik.
2/6 anonim válasza:
Hasalja nálunk, abálni való szalonna.
3/6 anonim válasza:
Hasaalja szalonna valóban főve, fokhagymásan, bepiros paprikázva igen finom. Megsütve ropogósra - pörc. A hasaalja hús valóban a dagadó. Nagyon finom darálva, mindenre, amihez darált hus kell. Felszurva - tölteni jó. Sütni, szaftra tenni stb. Valóban nem sovány hus, de nagyon sok mindenre jó.
4/6 anonim válasza:
Igazad lehet 2., én az 1. vagyok. Anyukám a szalonnát és a dagadót is hasaljának hívja, ő szabolcsi születésű. A bőrös a tulajdonképpen kolozsvári szalonnának hívott rész, mikor már pácolt, füstölt. Nyersen legutóbb malacból vettem, és csak simán sózva sütöttem meg, hogy érződjön a malachusi jellegzetes íze. Se fokhagyma, se más fűszer. Finom volt.
Ha a szalonnás részre gondolt a kérdező, akkor eldöntheti, hogy süti, vagy abálja, de szerintem a jószág kora fogja eldönteni. Mindenesetre jó étvágyat hozzá.
6/6 anonim válasza:
Ez jó! nekem is bántotta a szemem-fülem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!