Tejberizs, gyümölcsrizst hogy csináljátok?
Figyelt kérdés
Hogy egy kicsit szaftos legyen, nekem mindig felszívja az összes tejet.2010. nov. 5. 13:14
1/4 anonim válasza:
Amikor megfőzöm a tejberizst szoktam hozzá keverni tejszínhabot (igazit, nem spray-set), persze ez inkább a gyümölcsrizshez jó.
A sima tejbegrízhez meg önts csak tejet, amikor már kész. Annyit amennyitől úgy érzed jó az állaga. Azzal már ne főzd tovább. Persze ez is sokkal finomabb tejszínnel, de a sima tejberizshez ne verd habbá.
2/4 anonim válasza:
Kevés vízben teszem fel főni, nagyobb lángon, és folyamatosan kevergetem. Amikor elfőtte a vizet, akkor öntöm fel a tejjel (1,5-2x annyi tejjel, mint a rizs), és teszek hozzá vajat vagy margarint.
3/4 anonim válasza:
13.31 folyt.
Lemezt teszek alá, és felforralom. Amikor felforrt, elzárom a tüzet, letakarom, és 20 percig hagyom keverés nélkül. Utána kész. Finom krémes szokott lenni.
4/4 anonim válasza:
én előfőzöm vízben 3 percig, utána leszűröm, és úgy teszem fel tejbe főni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!