Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejberizs, gyümölcsrizst hogy...

Tejberizs, gyümölcsrizst hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Hogy egy kicsit szaftos legyen, nekem mindig felszívja az összes tejet.
2010. nov. 5. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Amikor megfőzöm a tejberizst szoktam hozzá keverni tejszínhabot (igazit, nem spray-set), persze ez inkább a gyümölcsrizshez jó.

A sima tejbegrízhez meg önts csak tejet, amikor már kész. Annyit amennyitől úgy érzed jó az állaga. Azzal már ne főzd tovább. Persze ez is sokkal finomabb tejszínnel, de a sima tejberizshez ne verd habbá.

2010. nov. 5. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Kevés vízben teszem fel főni, nagyobb lángon, és folyamatosan kevergetem. Amikor elfőtte a vizet, akkor öntöm fel a tejjel (1,5-2x annyi tejjel, mint a rizs), és teszek hozzá vajat vagy margarint.
2010. nov. 5. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

13.31 folyt.

Lemezt teszek alá, és felforralom. Amikor felforrt, elzárom a tüzet, letakarom, és 20 percig hagyom keverés nélkül. Utána kész. Finom krémes szokott lenni.

2010. nov. 5. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
én előfőzöm vízben 3 percig, utána leszűröm, és úgy teszem fel tejbe főni.
2010. nov. 5. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!