Hogy nevezik azt aki egyszerre cukrász is meg szakács is? Van neki egy mellék neve hozzá?
3, Vannak többdiplomás emberek, miért ne lehetne neked is többféle tudásod? Vannak orvosok, akik egyszerre több területen is specialisták, és ez azért magasabb szint mint a vendéglátás. Ha az megy embereknek, csak el lehet sajátítani ezt is.
Minél több dologhoz értessz, annál inkább alkalmazható leszel.
Ezeket a tudásokat tudni fogod variálni, kombinálni is. Elvégre mind élelmiszer, nincs olyan éles elválás ám, mint hinnéd. Az éttermében alap, hogy ugyanazt a hozzávalót kell tudni használni sok helyen, és ha valaki ezt átlátja, az szuper.
Pl sok cukkini maradt meg, lesz cukkinis tészta ajánlat meg cukkinis brownie is.
Ha adott esetben egy éttermet vezetsz majd, körmére fogsz tudni nézni jobban mindenkinek, meg beugrani is, ha bármi van. Ez egy praktikus szakma, jó ha az ember be tud segíteni.
Egy jó főnök tudja végezni minden alkalmazott munkáját egy elfogadható szinten ebben a szakmában. Van, hogy be kell állni a konyhára főzni, barisztának vagy a pultos mellé, mert bejött 20 komplikált koktél, és az a fontos, hogy gyorsan megkapják a vendégek. Nem kell mester bartendernek lenni, de egy Margaritát tudj összerakni, még pincérként is.
Nincs olyan elnevezés, mely egyben lefedi a két szakterületet. Így nem is lehet megnevezni.
Nem tudom, miért lett törölve a válaszom, mely szerint a fent nevezet urakról leírtam, hogy nem abból élnek.
Buddy Valastro nem főz, Gordon Ramsay nem készít tortákat. - ez természetesen a munkakörükre értendő. Hogy ennek a két sztárnak vannak olyan műsoraik, ahol a cukrász főz (nem láttam ilyent), a séf tortát készít, azért ez nem igaz sem az ő mindennapi, eredeti munkakörükre, és általában sem.
Nyilván mind a két mesterséget külön-külön ki lehet tanulni, és egy kisebb vendéglátóhelyen a szakács is készít tortákat, de ebben sem vagyok biztos.
Egy nagy konyhán lehet cukrász (Pâtissier (konyhai cukrász), de ő nem csinál mondjuk brassóit. Aki meg a rántott húst süti, nem dob össze egy tálca minyont.
Nekem is van diszkalkúlia, legnagyobb baj szerintem az idő érzék hiánya lehet.
Ha egyszerre készül 4-5 fogás, nagyon észnél kell lenni, hogy semmi ne kapjon oda, hiába ott az óra a falon.
De ezt egy rutin után már szemre látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!