A konyhákon miért van ekkora feszültség? Csak ordibálást hallani és a legtöbb szakács panaszkodik hogy olyan mint a tengerészgyalogság kiképzése.
1. Sietség, időnyomás, de vsz egymást is hergelik és pörgetik.
2. Nem tanultak kommunikációt, nyers indulatok vannak.
Mert a vendéglátásban minden azonnal kell, ott nem játszik az "inkább csináld lassabban, de jó legyen" elv, mert az emberek rosszul vannak ha várni kell. Ha pedig éhes az ember és várni kell, na az még rosszabb.
A dolog másik része pedig az, hogy szeretettel spórolnak az alkalmazotton. Ez nem csak Magyarországon van így, Ausztriában is ugyanez van. Sokkal gyakoribb vendéglátásban, hogy 2, esetleg 3 ember munkáját is végzi egy szakács, mosogató, konyhai kisegítő, mint más iparágakban. Rendkívül stresszes munka, én csináltam, de soha többet. Gusztustalan egy iparág.
50 fok van bent, rengeteg munka és kevés ember.
Egy műhelyben, építkezésen nem reklamál senki, ha egy bizonyos munkát 10 perccel később csinálsz meg, a vendéglátásban viszont ennyire fontos az időtényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!