Kenyérsütő gép nélkül is lehet jó kenyeret sütni?
Kenyér lesz de jó is?
Másik hogy kenyérliszt kell hozzá, vagy sima finomliszt. De utóbbinál még valamit írnak hozzá a megfelelő sikér tartalom miatt.
Nekem pont kenyérsütő nélkül lett jó kenyerem, a kenyérsütőben sült kenyér, tömör, kemény volt, tény, hogy 10 évvel ezelőtt, azóta lehet fejlesztettek a gépen...
Kenyérsütő nélkül, jénaiban, vagy egyéb tálban sütve szuper kenyeret sütök, a sütőbe teszek vizet egy kis lábosba, előmelegítem 220 fokra kb. 30 percig sütöm a tálban, utána kiveszem a tálból és a rácson pirosra sütöm. Miután kivettem hideg vízzel lespriccelem és hagyom kihűlni.
Limara receptjét használom sima BL 55 liszttel és burgonyapehely nélkül.
A sütőben szerintem jobb lesz (meg szebb is).
Régen az Aldiban (Lidlben?) volt kenyérliszt keverék, de ezer éve nem sütöttem, nem tudom ez a termék létezik-e még.
A finomliszt is jó.
A kenyérsütő arra jó, hogy hülye biztos, vannak rajta előre kitalált programok, van rajta időzítő, bedagasztja a tésztát, tehát sokkal egyszerűbb.
Egy sütő nyilván nem dagaszt be, és a sütési fázisokat, fokozatokat is neked kell kitalálni. Egyszerűnek hangzik, de rengeteg féle tészta létezik, ami más-más eljárást igényel.
Tehát: a sütő nem hülyebiztos, kell hozzá érteni.
Minőséget tekintve viszont
(ha megvan a hozzáértés, pl. hogyan dagassz be öntartóra egy tésztát, vagy milyen hidratáltság milyen sütési fázisokat hőmérsékletet, stb... igényel)
egy kenyérsütő soha nem fogja felvenni a versenyt egy sütővel.
A kenyérsütő a dagasztáshoz kiváló, sütni sütőben érdemes.
Én süti, pizzatésztát is abban dagasztok. Kézzel képtelenség elérni azt az eredményt.
(Dagasztónők kíméljenek!)
Én is dagasztáshoz használtam csak a kenyérsütőt, aztán mikor tönkrement, ráálltam a kézi mixeres dagasztásra. :)
Amit a sütőben sütök kenyér, az mindig finomabb volt mint a gépben készült. Lehet több vele a munka, de fényévekkel jobb. Szóval ha nincs géped is nyugodtan lehet próbálkozni. Kálcinak is rengeteg jó receptje van, no meg a már itt említett Limarának is.
"Kenyérsütő gép nélkül is lehet jó kenyeret sütni?
Kenyér lesz de jó is? " (mármint kenyérsütő nélkül)
Majd:
"Pont a kenyérsütős kenyerekről olvastam hogy nem olyan jók."
????
Fel bírod fogni, hogy saját magadnak mondasz ellent?
Most akkor szerinted melyik a kevésbé jó, és melyik a jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!