Találjátok ki, hány kilós libát vettem Márton napra 7.700 FT- ért, és milyen súlyú a mája?
Figyelt kérdés
2010. nov. 4. 13:33
1/13 anonim válasza:
Úhhh, nem tudom. De nekünk is kínálta egy ismerős 70-80dekás májjal.
2/13 anonim válasza:
Nem tudom, de ha kicsit, akkor drága volt, ha meg nagy, az életben nem lesz puha, tehát még drágább volt.
3/13 anonim válasza:
7700 Ft-ért??????? biztos nem vennék ételt ennyi pénzért...
5/13 anonim válasza:
már nagyon kíváncsi vagyok, mennyi súlyú volt a mája??
6/13 A kérdező kommentje:
Nem találtátok ki, de nem baj. 7 kg-os volt. l.l00 ft kilója. 70 dekás a mája. Jövő héten sütöm a Férjem névnapjára. Jönnek a Gyerekek köszönteni. 3 generáció fogja enni. Igy is drága volt kedves Válaszoló? Olyan puhára tudom sütni, mint a vaj. Évek tapasztalata. Ha kéred leirom a módját kedves másik Válaszoló. Hátha más is libában gondolkozik a jövő hét végén.Márton napon ez dukál. Köszönöm a válaszokat.
2010. nov. 4. 15:08
7/13 anonim válasza:
Nem a kérdező vagyok, de nagyon érdekelne a finom libasült készítése.
8/13 anonim válasza:
Szia!Jövő hét szerda este fogom felhozni a fagyóból a libát, melyet ma letettünk. Csütörtökön reggel jól besózzuk. Ebben áll szombat reggelig, akkor leöblitem. Egybe liba, csak a nyakát, belsőségeket vettük ki. Bele teszek egy almát, ez felszivja a kellemetlen gözöket. Ezt a végén kidobom. Nem teszek más füszert, a liba elég karakteres izü, nincs rá szükség. Ovális tepsibe fektetem, hermetikusan befedem vastag alufóliával. Be a sütőbe. Ekkora állatot kb 2 órát sütök 170 fokon, gáznál 3-as. Majd óvatosan a fólia alá lesek, még nem veszem le a fóliát, mert még lehet kemény a hus, és ezt 20 percenként megismétlem. Persze ha az első lesésnél még nagyon kemény, akkor a következő lesés lehet 40 perc, majd 20-20. Ha vaj puha, melyet kis hegyes késsel nézek meg, leszedem a fóliát, feltekerem a gázt l90 fokra, és még kb 20 percet piritom a bőrét ropogósra. A melle persze óvatosan be van irdalva. Az egész játék lehet 3 órás játék is, de a siker elkerülhetetlen. Az a délelőtt erre van szánva.Piritási időszakban meg lehet locsolni a saját zsirjával, azt nagyon szereti, szinével hálálja meg. Márton nap egyszer van egy évben, megéri elkésziteni.
9/13 A kérdező kommentje:
18.14-es. megelőztél. A módszer tökéletes, igy kell ezt csinálni. De nem árt bele egy csepp majoranna , Hiába ilyen nagyok, nem öregek a libák. Én liba levest is készitek, ennek az aprólékjához veszek még pár nyakat,szárnyat,lábat. Ha kapok, töltött liba nyakat is csinálok, mert minden évben követelik a kolleganők a "maradékot" Márton napról.
2010. nov. 4. 18:23
10/13 anonim válasza:
Na, de rohadt éhes lettem, még sosem ettem libát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!