Isteni sülthús receptet tepsiben írnátok nekem aminek még a zsírja is isteni? Azt is légysziii h milyen húsból és mivel tálaljátok!
Fogsz egy szép bőrös karajt (legyen csontos, az még több ízt ad neki), és bepácolod egy sütőzacskóba a következő pácba:
Sör, méz,bors, só,köménymag, mustár, fokhagyma, vöröshagyma (karikára).
A pácot előtte a vöröshagyma nélkül kicsit keverd ki a sör felével, hogy a méz is feloldódjon.
Ebben pácold az egyben hagyott karajt 1, akár 2 napig.
Tedd tepsibe, önts rá a pácból,és először alufóliával letakarva süsd 170-180 fokon, majd mikor puha a hús (hústűvel, vagy keskeny pengéjű késsel ellenőrizd) a fólia nélkül süsd 200 fokon hogy szépen megpiruljon. Közben locsolgasd egy kis páclével, vagy sörrel.
Köretnek steakburgonyát, burgonyapürét szoktam adni.
Gyerekek is ehetik, mert a sör kevés alkoholtartalma gyorsan elpárolog a sütés közben.
Ínyencek készíthetik barna sörrel is.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!