Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen Márton Napi finom...

Milyen Márton Napi finom libás receptek vannak?

Figyelt kérdés

Hétvégén libát szeretnénk készíteni, ehhez szeretnék finom és nem túl nehéz recepteket,

Töltött libanyak recept is érdekelne.


2009. nov. 3. 20:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Töltött libanyak 4 főre:


* libanyak bőr

* sertéshús

* majoranna


* 1 liba nyakáról lehúzott bőr

* 20 dkg sovány sertéshús

* 1/2 áztatott zsemle

* 2 tojás

* 3 dkg finomra vá­gott vöröshagyma

* 1 gerezd fokhagyma

* 3 g törött bors

* 1 g majoranna

* 3 dkg zsír

* só


Töltött libanyak elkészítése a liba nyakát megtisztítjuk, jól megmossuk, lehúzzuk és a keskenyebb végét bevarrjuk.


A sertéshúst kétszeresen átdaráljuk az áztatott és kicsavart zsemlével.


Zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát a darált húshoz, sózzuk, fűszerezzük és egy tojást hozzáadva jól összegyúrjuk.


Ezt a tölteléket a libanyakbőrbe töltjük és közben negyedbe vágott főtt kemény tojásokat helyezünk el benne középen hosszában. Végül a másik végén is bevarrjuk, sózzuk és kevés zsírral, lassan, egyenletesen, sütőben szép pirosra sütjük.

2009. nov. 3. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!