Milyen Márton Napi finom libás receptek vannak?
Hétvégén libát szeretnénk készíteni, ehhez szeretnék finom és nem túl nehéz recepteket,
Töltött libanyak recept is érdekelne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Töltött libanyak 4 főre:
* libanyak bőr
* sertéshús
* majoranna
* 1 liba nyakáról lehúzott bőr
* 20 dkg sovány sertéshús
* 1/2 áztatott zsemle
* 2 tojás
* 3 dkg finomra vágott vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 3 g törött bors
* 1 g majoranna
* 3 dkg zsír
* só
Töltött libanyak elkészítése a liba nyakát megtisztítjuk, jól megmossuk, lehúzzuk és a keskenyebb végét bevarrjuk.
A sertéshúst kétszeresen átdaráljuk az áztatott és kicsavart zsemlével.
Zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát a darált húshoz, sózzuk, fűszerezzük és egy tojást hozzáadva jól összegyúrjuk.
Ezt a tölteléket a libanyakbőrbe töltjük és közben negyedbe vágott főtt kemény tojásokat helyezünk el benne középen hosszában. Végül a másik végén is bevarrjuk, sózzuk és kevés zsírral, lassan, egyenletesen, sütőben szép pirosra sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!