Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom, de olcsó receptek?

Finom, de olcsó receptek?

Figyelt kérdés
Már unom azokat az ételeket, amik vannak hétköznap....vmi újat ennék...ami nem olyan vészes, de nagyon finom!! Tippek?
2011. máj. 27. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
mi szoktunk enni: hagymalevest, rakott zöldséget/krumplit, tojásos nokedlit, rízskókot
2011. máj. 27. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
lángos,tejszínes gomba "pörkölt".Meg én ha már nagyon unok mindent, akkor csinálok rakott krumplit kicsit másként..kolbi(kisütve)+hagyma+tojás(felkockázva)+tejföl+sajt+fűszerek(szerecsendió,fehér bors,só...meg amit akarsz), ezt össze kavargatom gázon, és ezt rétegelem a tetejére sok tejföl és temérdek sajt!Imádom! :)
2011. máj. 27. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 zeusz54 válasza:
100%

Xió,próbáld ki!

Személyenként annyi virsli amit megtud enni,ugyan annyi tojás(sütve).és megmaradt sajt(lehet száraz is),fűszerek izlés szerint.

A virslit hosszába (három egyedig)bevágom,vékony sajt szeleteket teszek bele(ami belefér).A tojásokat jól felverem(fűszerezem).Keresek egy olyan tepsit ami nem sokkal szélesebb mint a virsli.Ki olajozom,bele öntöm tojást,sorba bele rakom a virslit és mehet a sütőbe.Ha a ssjt megolvadt kész.

Jó étvágyat!

2011. máj. 27. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Napon szárított paradicsommal, égetett mézes erdei vargányával, zafír ruccolával töltött pulykamell terrin babcsíra ágyon, lassan párolt bordírozott fehérboros, édes kelta csombormártásban pácolt parmezános dámvad szelet stroganoff módra pestoval. Mézes-gyömbéres kacsamell füstölt marinált svéd gombasalátával keleti módra . Svéd erdei epres túrótorta mentával és juharsziruppal leöntve. Egy pohár chateu lafittt vagy tramini. :P
2011. máj. 27. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
87%

Vasárnapra karfiol-pörköltet készítek: a karfiolt, karikára szelt répát, gyökeret, zöldpaprikát, petrezselymet megfőzöm, mint a pörköltet. A levét besűrítem tejfölbe lisztet. Főtt rizst készítek hozzá. Imádom. Hasonlít az íze a gomba-pörkölthöz.

Vagy:

Rántott csillagtök, petrezselymes krumplival.

Töltött karaláb: a félbe vágott karalábok közepét kivájod, lobogó sós vízben kicsit megfőzöd. A darálthúst sóval, fűszerekkel megpárolod, főtt rizzsel összekevered. Ezzel megtöltöd a karalábokat.

Készítsd el előre a karikára szelt sültkrumplit is, majd rakd össze:

Zománcos tepsit kevés zsírral (olajjal) kikened, majd jó vastagon tejföllel borítod. Ezt borítod be a sültkrumplival, majd rászóród azzal (a megfőzött) karaláb-reszelékkel, amit a közepükből kivájtál, és ráülteted a megtöltött karalábokat.

Vastagon megkened a tetejét ismét tejföllel, megszórod reszelt sajttal és bedugod a sütőbe, míg a sajt ráolvad.

Jó étvágyat!

2011. máj. 27. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Töltött zöldségek darálthúst pörkölt szerűen megpiritasz

zöldséget hámozod, kiszeded a belsejét kicsit sózod megtöltöd a hússal, rá reszelt sajt, olajozott tepsibe 20-30 p lefedve a sütöben.

Tölthetsz gombát, patiszont, paprikát, héjában félig fött krumplit, hagymát, zellert...

Túró, sajtkrém, só, bors keverékével úgyanigy elkészitve is csinálhatod.


Paradicsomos spagetti 1m. szalonát v. kolbászt piritasz rá 1 f. hagyma, 2 g. fokhagyma, 1 db. pari konzerv v. püré, kis víz, só, bors, oregánó, rozmaring addig fözd míg rotyogni kezd, melegen keverd hozzá a kifött tésztát.

2011. máj. 27. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
75%

Egyél slambucot. Az a valaha kitalált legkiadósabb kaja.(Nomeg a krumplis tészta) A slambucot eredetileg hortobágyi illetve alföldi juh pásztorok fejlesztették tökélyre íme a recept:A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük.

A burgonyát szintén apró kockára vágjuk a zsírhoz adjuk. Felöntjük vízzel úgy, hogy 3 ujjnyival lepje el. Megsózzuk. Puhára főzzük.

Ha megpuhult, a teteréje rakjuk az apróra tördelt lebbencs tésztát. Nem kell megkeverni. Így főzzük meg benne, időnként lenyomkodjuk a tésztát, hogy a víz alá kerüljön.

Ha elfőtte a levét, akkor keverjük össze. 2-3 szor fel kell kaparni az alját.

Ezután hirtelen mozdulattal rázogatni kell a bográcsot úgy, hogy egyben megforduljon a tészta. Ezt 32-szer kell megismételni.

Melegen fogyasztandó!

2011. máj. 28. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!