Finom, de olcsó receptek?
Xió,próbáld ki!
Személyenként annyi virsli amit megtud enni,ugyan annyi tojás(sütve).és megmaradt sajt(lehet száraz is),fűszerek izlés szerint.
A virslit hosszába (három egyedig)bevágom,vékony sajt szeleteket teszek bele(ami belefér).A tojásokat jól felverem(fűszerezem).Keresek egy olyan tepsit ami nem sokkal szélesebb mint a virsli.Ki olajozom,bele öntöm tojást,sorba bele rakom a virslit és mehet a sütőbe.Ha a ssjt megolvadt kész.
Jó étvágyat!
Vasárnapra karfiol-pörköltet készítek: a karfiolt, karikára szelt répát, gyökeret, zöldpaprikát, petrezselymet megfőzöm, mint a pörköltet. A levét besűrítem tejfölbe lisztet. Főtt rizst készítek hozzá. Imádom. Hasonlít az íze a gomba-pörkölthöz.
Vagy:
Rántott csillagtök, petrezselymes krumplival.
Töltött karaláb: a félbe vágott karalábok közepét kivájod, lobogó sós vízben kicsit megfőzöd. A darálthúst sóval, fűszerekkel megpárolod, főtt rizzsel összekevered. Ezzel megtöltöd a karalábokat.
Készítsd el előre a karikára szelt sültkrumplit is, majd rakd össze:
Zománcos tepsit kevés zsírral (olajjal) kikened, majd jó vastagon tejföllel borítod. Ezt borítod be a sültkrumplival, majd rászóród azzal (a megfőzött) karaláb-reszelékkel, amit a közepükből kivájtál, és ráülteted a megtöltött karalábokat.
Vastagon megkened a tetejét ismét tejföllel, megszórod reszelt sajttal és bedugod a sütőbe, míg a sajt ráolvad.
Jó étvágyat!
Töltött zöldségek darálthúst pörkölt szerűen megpiritasz
zöldséget hámozod, kiszeded a belsejét kicsit sózod megtöltöd a hússal, rá reszelt sajt, olajozott tepsibe 20-30 p lefedve a sütöben.
Tölthetsz gombát, patiszont, paprikát, héjában félig fött krumplit, hagymát, zellert...
Túró, sajtkrém, só, bors keverékével úgyanigy elkészitve is csinálhatod.
Paradicsomos spagetti 1m. szalonát v. kolbászt piritasz rá 1 f. hagyma, 2 g. fokhagyma, 1 db. pari konzerv v. püré, kis víz, só, bors, oregánó, rozmaring addig fözd míg rotyogni kezd, melegen keverd hozzá a kifött tésztát.
Egyél slambucot. Az a valaha kitalált legkiadósabb kaja.(Nomeg a krumplis tészta) A slambucot eredetileg hortobágyi illetve alföldi juh pásztorok fejlesztették tökélyre íme a recept:A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük.
A burgonyát szintén apró kockára vágjuk a zsírhoz adjuk. Felöntjük vízzel úgy, hogy 3 ujjnyival lepje el. Megsózzuk. Puhára főzzük.
Ha megpuhult, a teteréje rakjuk az apróra tördelt lebbencs tésztát. Nem kell megkeverni. Így főzzük meg benne, időnként lenyomkodjuk a tésztát, hogy a víz alá kerüljön.
Ha elfőtte a levét, akkor keverjük össze. 2-3 szor fel kell kaparni az alját.
Ezután hirtelen mozdulattal rázogatni kell a bográcsot úgy, hogy egyben megforduljon a tészta. Ezt 32-szer kell megismételni.
Melegen fogyasztandó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!