Olcsó és finom ételek receptjeit írnátok?
Figyelt kérdés
Gyors, finom és olcsón elkészíthető ételek receptjeit várom.. köszönöm.2011. aug. 29. 21:58
1/5 anonim válasza:
Lecsó
Sült csirkecomb (1 kg kb 700 ft, én mustárral szoktam bekenni, az kb 200FT, plusz szórok rá sót, borsot, az gondolom van otthon)
Krumplifőzelék
Gombapörkölt
2/5 anonim válasza:
Lángos, krumplifőzelék, pizza, palacsinta, paprikáskrumpli, ketchupos csirkeszárnyak párolt rizzsel.
3/5 anonim válasza:
túrógombóc, túrós tészta, rakott karfiol,paprikás krumpli és ami a legolcsóbb: mákosguba :)
4/5 anonim válasza:
zsemlemorzsás tészta cukorral, tejfölös tészta, bolognai mártásos tészta, rizseshús aprólékból, pirítottleves, krumplileves, kelkáposztafőzelék.
5/5 anonim válasza:
Hogy kinek mi a finom,az relatív.De az olcsó az már lehet objektív.Én olyant írok,ami nekem ízlik,és filléres.Lecsó,natúr,nem kell bele semmilyen húsféle,kenyérrel,vagy nokedlival(ez utóbbi komplett kaja)Főtt tészta,rá ilyesmi mártások:1./szalonna kiolvasztva,csíkokra vágott csemegeuborka,megszórva kicsi liszttel,tejföllel felengedni.2./Vöröshagyma kockákra vágva(sok)megpirítani,bele fokhagyma,lehéjazott-összevagdalt paradicsom,ezt jól beforralni,fűszerezni ízlés szerint-én pizzafűszerrel szoktam-reszelt sajt a tetejére.Krumplistészta.Mindenféle zöldségeket ki lehet rántani,én például nagyon szeretem a zöldpaprikát(tv paprika)vagy csípős almapaprikát,ebbe,ha félbevágtam,nem szedem ki a magházát,hanem megnézem,mi árválkodik még a hűtőben,azt beleteszem,pld.sajt vagy maradék felvágott egy kis tojással masszává gyúrva-tojást mindenhogyan kell felütni a panír miatt.Olcsó a vajas piritós,ha édességet ennél,de nem túl sok minden van otthon,akkor olajban piríts egy kis darát,cukrozd meg,és öntsd fel annyi vízzel,hogy éppen megfőjön,de ne legyen híg,inkább ragadjon.Ekkor jöhet némi fahéj,gyümölcs(azt is szoktam,hogy a gyümölcsöt előbb cokorszirupban megfőzöm fűszerekkel,aztán ezt öntöm rá a darára)maradék lekvár,vagy,míg forró,maradék csoki,kókusz,mazsola.A hús az ugye eleve drága,de vehetsz csirke mellcsontot,egy kiló 250 ft.Erről csirlemell-darabokat le tudsz szedni kényelmesen egy kilóról negyed kiló-30 deka között.Ebből mármilyen apróhúst csinálhatsz.A maradék csontból príma húsleves lesz,és még a csontról is tudsz leszedni annyi főtt húst,hogy a tányérodba jusson,vagy készíthetsz ebből húsos palacsintát.Én pld.a csirkemelleket,ha egész kerül az asztalra,eleve 3-3 szeletre vágom fel,és marad a csont.Ezen is hagyok annyi húst,mint a bolti csirkemellcsonton,amennyi van,ha ezt félbevágod,és bepanírozod,klassz rántott hús a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!