Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől függ, hogy sűrűbb-e...

Mitől függ, hogy sűrűbb-e vagy híg a tojásfehérje?

Figyelt kérdés
Amit anyukám ad, az rendszerint nagyon sűrű fehérjéjű, amit anyósom ad, az pedig nagyon híg. Mindkét tojás friss, szagtalan.
ma 09:56
 1/2 Szándékos Bendegúz válasza:

Ez attól függ, hogy milyen régen tojta ki a tyúk.

Minél régibb, annál hígabb a tojás fehérjéje.

Úgy is ellenőrízheted, hogy egyszerű hideg vízbe rakod a tojásokat.

A friss tojás a hoszabb oldalán fekszik, azután ,ahogy öregszik a tojás egyre inkább függőleges helyzetet vesz fel.

Szerintem ez a tojásban lévő légzsák nagysága miatt lehet.

ma 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem a sűrűsége más, hanem a viszkozitása. Friss tojás viszkózusabb, mint a régebbi, de biztosan tyúk, fajta, vízellátás, táplálék, időjárás függő is a dolog.
ma 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!