Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túlvert tojásfehérjével mit...

Túlvert tojásfehérjével mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
És a cukorral kikevert sárgájával mit tudok csinálni? 8 db tojás ...
2023. ápr. 9. 19:19
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Keverd össze és süsd ki
2023. ápr. 9. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Sütit
2023. ápr. 9. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Kicsit konkrétabban is leírnátok, hogy pl milyen sütit süssek belőle?
2023. ápr. 9. 20:27
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Mit jelent esetedben, hogy túlvert és mit akartál belőle készíteni?


Egyébként ha keversz a fehérjéhez kókuszreszeléket és cukrot, máris megvan a kókuszcsók:

[link]

de itt kereshetsz neked jobban tetsző receptet is (akár videóval):

[link]

2023. ápr. 9. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
32%
Meg is mit lehetne sütni húsvétkor piskótából?! Ennyire életképtelen nem lehetsz!
2023. ápr. 9. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Folyós lett a fehérje, nem lett belőle kemény hab.
2023. ápr. 10. 08:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#6

Kedves Kérdező, a tojásfehérje ha "túl van verve", csak egyre keményebb lesz!...persze látni kellene...


Úgy mentheted meg a sütidet, hogy összeöntöd a cukros sárgájával, teszel bele lisztet, olajat, vizet és készítesz egy gyümölcsös (vagy csokidarabkás) kevert sütit, ahhoz nem kell külön felverni a fehérjét.

Itt egy recept, igaz nem 8 tojásos, de emeld az arányokat!


5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)


30 dkg liszt


20 dkg kristálycukor


1 dl víz


1 dl olaj


csipet só


Fél zacskó sütőpor


Ezt az egészet egyszerre alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel.


Ha turbózni akarod, 1 tábla tejcsokit is apróra vághatsz és közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad. Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. (Semmi gyümölcslisztezés, nem süllyed le!)


Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz.

2023. ápr. 10. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Még talán a tejszínt túl lehet verni (és vaj lesz belőle), de a tojásfehérjét semmiképpen. Tessék tovább verni. Esetleg cukrot is tenni bele, és tovább verni. [Jól lett szétválasztva a sárgájától?]
2023. ápr. 11. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Legközelebbre: a tojásfehérjét vsgy magában verd fel, es akkor addig amíg kemény nem lesz. Olyan nincs hogy nem lesz és túlverni sem lehet.

Vagy ha cukorral vered akkor csak úgy add hozzá a cukrot, amikor már egyszínű fehér a tojásfehérje és akkor is evőkanalanként.



A cukros sárgájából meg vaníliasodó lehet. Egy liter tejet forralsz, abból kanalanként hozzáadsz a sárgájához, elkevered. Amikor a sárgája langyos, hozzáöntöd a tejhez és picit még melegítd.

Akár magában is lehet enni pudingként (akkor érdemes a sárgájába nehany evokanal kemenyitot tenni) vagy bármilyen gyors desszerthez. Pl felkocazol almat, megsutod es arra teszed. Vagy kiflit tejbe aztatod, mákot vagy diot szorsz ra es arra stb

2023. ápr. 11. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!