Leveshús lecsontozva: nem túl gusztusos nekem cafatokban a szürkés barna főtt hús. Mit csináljak vele/belőle, hogy kedvet kapjak az elfogyasztására?
Figyelt kérdés
Ötletek? Bevált praktikák?okt. 9. 13:06
1/11 anonim válasza:
Én direkt "cafatozom" össze a húst. Aztán összetöröm az egészben megfőtt krumplit meg a sárgarépát is, összekeverem az egészet és úgy eszem. Fincsi.
2/11 anonim válasza:
Mi visszatesszük a levesbe és úgy esszük.
Vagy rizseshús lesz belőle
3/11 anonim válasza:
Csirkét nem eszem, nálunk csontos marhából, sertésből készül, jól bezöldségelve.
Enni a leszűrt levét szoktuk cérnametélttel.
És utána jön a disznólkodás. A tálra kiszedett hús és zóldségek végítélete.
Csont kézbe, és foggal-körömmel lefejtése a husikának. Közben egy kis sárgarépa, egy falatt fehér. De nem kegyelmezünk a hagymának, krumplinak sem.
Nálunk ez a fine dining. Illetve már csak nekem. 😢
5/11 anonim válasza:
Vagy a mustárt.
Nem tudom, milyen választ kellett volna adnom s pirosat nyomóknak. De nem is lényeges.
A hús izom. Élő állat volt. A csontok, inak is.
Nagyon finnyás vagyok, de soha nem zavart a látványa. Ez van.
6/11 anonim válasza:
Ha nincs gusztusod, akkor ne erőltesd. Kihányva még gusztustalanabb.
7/11 anonim válasza:
Nálunk a leveshúst többféleképpen is ettük. Általában marhahús volt, vagy visszatettük a levesbe, vagy kiszedtük és mustárral, tormával ettük. A másik változat valamilyen mártás és krumpli. De anyukámnak volt egy másik módszere, pörköltszaftot készített, a feldarabolt főtt húst beletette, és összeforralta. Valamilyen pörkölthöz illő körettel ettük, nagyon finom volt. Ezt a módszert én is átvettem.
8/11 anonim válasza:
Én vagy szendvicskrémet készítek belőle: a főtt húscafatokat tejföllel, mustárral, finomra vágott hagymával, kis sóval, borssal összekeverem, és pár órát hagyom összeérni a hűtőben. Vagy második fogás/másnapi ebéd lesz belőle: kis füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában (vagy olajban) két nagyobb fej szeletekre vágott hagymát megdinsztelni, hozzá a húsdarabok, gerezd fokhagyma, sok őrölt bors, kissé lepirítani, evőkanál ecet, kis lé a húslevesből, ezt így 5-10 percig főzni. Párolt rizzsel esszük.
9/11 A kérdező kommentje:
7-8 jó ötletek köszönöm.
okt. 9. 23:02
10/11 anonim válasza:
9. Ha eleve az a cèl, hogy a húst felhasználjátok egy másik ételhez, akkor érdemes forró vízben föltenni. Így ízletesebb marad maga a hús (viszont a leves kevèsbé).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!