Barna rizsből hogyan lehet jó rizottót készíteni?
Lehet egyáltalán?
Akik próbáltàtok, nektek hogy sikerült? Megújult eléggé a rizs?
SEHOGY.
A barna rizs körítésnek való, ahol a szemek külön vannak, a rizottonál meg éppen az a lényeg, hogy a riszszemekröl leoldódó keményítötöl krémes állagú lesz.
Rizottót rizottórizsböl lehet készíteni, a hosszú szemü rizs sem alklamas rá.
Ha meg barnarizst akarsz használni, keress ehhez való receptet
Rendes rizottóhoz még a hosszú szemü fehér rizs se jó.
Az arborio rizs egy külön dolog, kerekebb, kásásabb nem úgy viselkedik mint az egyéb rizs típusok.
Egyébként meg ha egészségesre akarod venni a figurát, a rizs lesz a legkisebb probléma.
A vaj, a zsíros száraz sajtok ami nékül a krémessége nem lesz olyan, azaz pont ami rizottóvá teszi.
Kb mintha egészséges vattacukrot akarnál csinálni, és a hurkapálcikán problémáznál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!