Van olyan hogy valaki egyszerűen nem ért a főzéshez?
19 éves lány vagyok, egy két éve főzők sütők, de egyszer sem tudtam semmit elkészíteni normálisan. Videókat recepteket nézek és a legegyszerűbb dolgok sem sikerülnek.
De olyan szinten hogy ehetetlennek tűnnek, gusztustalanok. Én ízben szeretem mert tudom hogy mi van benne stb de a családom kb meg se meri kostólni.
Van ilyen hogy valaki ennyire nem ért ehez, vagy gyakoroljam tovább?
A főzés is egy készség, ahogy rajzolni, hangszeren játszani, énekelni, táncolni vagy épp autót vezetni sem tud mindenki megtanulni vagy nagyon rosszul, úgy főzni sem. De ha te sosem kaptál élő segítséget, akkor azért nem írnám ezt még le. Sosem voltam semmilyen videóból tanulás híve, kb semmit nem tudok így megcsinálni, ellenben ha megmutatják élőben, akkor már többnyire sikerül. Na persze volt, ami nem elsőre meg bizonyára lesz is.
Az se mindegy, mivel próbálkozol, nem minden recept való kezdőknek és ha nincs sikerélményed, akkor könnyen elmegy a kedved.
Nyilván nem egészséges, de az elején én is pl előre pácolt húsokkal kezdtem, azokon tanultam meg, mit meddig sütünk meg ilyenek, aztán jött az, hogy én is fűszereztem. Levesnél sem egy rotyogós, sűrű vadraguval indítottam, hanem bizony a kockával, utána jöttek az igazi levesek. Vagy pl sütiknél is vettem előre összeállított port, aztán jött az, hogy kiválasztottam egy receptet, amit grammra pontosan követtem, aztán meg kikísérleteztem, hogy x hozzávalóból több kell, a másikból meg kevesebb.
Illetve én biza élek a gyorsabb verziókkal több éves főzési rutinnal is, mint zacskós rizs. Gyakorlatilag lehetetlen elrontani, max ha elfelejted kivenni és túlfő (bár van, aki azt szereti, én is). Kezdők és időspórolók jó barátja, ahogy pl a mirelit krumpli is. Utóbbin gyakorolhatod az olajban sütést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!