Van olyan hogy valaki egyszerűen nem ért a főzéshez?
19 éves lány vagyok, egy két éve főzők sütők, de egyszer sem tudtam semmit elkészíteni normálisan. Videókat recepteket nézek és a legegyszerűbb dolgok sem sikerülnek.
De olyan szinten hogy ehetetlennek tűnnek, gusztustalanok. Én ízben szeretem mert tudom hogy mi van benne stb de a családom kb meg se meri kostólni.
Van ilyen hogy valaki ennyire nem ért ehez, vagy gyakoroljam tovább?
"Videókat recepteket nézek"
Hús-vér embertől (pl. anyukádtól) nem vettél főzőleckéket?
Meg kellene néznie valakinek elejétől a végéig, hogy mit hogy csinálsz, mit rontasz el esetleg, mert két év alatt bele kellett volna jönnöd már szerintem, ha csak a gyakorlat hiányzott...
Bár nem mindegy, hogy két év alatt hetente készítettél valamit, vagy kéthavonta :)
(Régen olvastam valami olyasmit, hogy a főzőműsorokban készült kaják hiába guszták, kb. ehetetlenek, mert a kinézetre mennek inkább, szóval csak YT videókból nem jó tanulni 🙂)
A nejem már vagy 40 éve ilyet főz.
Behúnyt szemmel finom.
Próbáld ugyanazt az ételt többször elkészíteni, több módon (youtube videók segítenek), gusztustalan kinézete általában a túlfözött ételnek van. Kisérletezz a füszerezéssel (és írd fel magadnak minden esetben, miböl mennyit tettél bele, és a végeredménynél mi volt a gond), a legtöbb esetben a sót felejtik ki, vagy túl keveset tesznek bele.
Harmadszor ne tegyél az ételekbe rántást/habarást, mert az eltünteti az ízeket és a kinézetét is a visszajött irányba viszi el.
Ha már az az egy étel jó, akkor kezdj másikkal próbálkozni.
Ne ugyanolyan tartóba tartsd a cukrot és a sót.
Szívesen!
Ha jól értem, nálad föként az optikával van bajod.
Jó lenne tudni, konkrétan mikkel próbálkozol, de alapesetben a hozzávalókat szépen kell darabolni, nem ronggyá fözni, nem agyonkeveregetni, és nem lisztes cuccokat tenni bele sürítésnek, a legtöbb ételt fölösleges süríteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!