Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan hogy valaki egyszerű...

Van olyan hogy valaki egyszerűen nem ért a főzéshez?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, egy két éve főzők sütők, de egyszer sem tudtam semmit elkészíteni normálisan. Videókat recepteket nézek és a legegyszerűbb dolgok sem sikerülnek.

De olyan szinten hogy ehetetlennek tűnnek, gusztustalanok. Én ízben szeretem mert tudom hogy mi van benne stb de a családom kb meg se meri kostólni.

Van ilyen hogy valaki ennyire nem ért ehez, vagy gyakoroljam tovább?



okt. 5. 00:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

"Videókat recepteket nézek"

Hús-vér embertől (pl. anyukádtól) nem vettél főzőleckéket?

Meg kellene néznie valakinek elejétől a végéig, hogy mit hogy csinálsz, mit rontasz el esetleg, mert két év alatt bele kellett volna jönnöd már szerintem, ha csak a gyakorlat hiányzott...

Bár nem mindegy, hogy két év alatt hetente készítettél valamit, vagy kéthavonta :)

(Régen olvastam valami olyasmit, hogy a főzőműsorokban készült kaják hiába guszták, kb. ehetetlenek, mert a kinézetre mennek inkább, szóval csak YT videókból nem jó tanulni 🙂)

okt. 5. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

A nejem már vagy 40 éve ilyet főz.

Behúnyt szemmel finom.

okt. 5. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
10%
ja, te
okt. 5. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősünk már túl van a hatvanon, az ő főztjének nem csak a kinézete undorító, hanem az íze is. Nagyon szerencsés esetben még ehető is, de teljesen ízetlen.
okt. 5. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Próbáld ugyanazt az ételt többször elkészíteni, több módon (youtube videók segítenek), gusztustalan kinézete általában a túlfözött ételnek van. Kisérletezz a füszerezéssel (és írd fel magadnak minden esetben, miböl mennyit tettél bele, és a végeredménynél mi volt a gond), a legtöbb esetben a sót felejtik ki, vagy túl keveset tesznek bele.

Harmadszor ne tegyél az ételekbe rántást/habarást, mert az eltünteti az ízeket és a kinézetét is a visszajött irányba viszi el.

Ha már az az egy étel jó, akkor kezdj másikkal próbálkozni.

okt. 5. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
7%

Ne ugyanolyan tartóba tartsd a cukrot és a sót.


Szívesen!

okt. 5. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, nálad föként az optikával van bajod.

Jó lenne tudni, konkrétan mikkel próbálkozol, de alapesetben a hozzávalókat szépen kell darabolni, nem ronggyá fözni, nem agyonkeveregetni, és nem lisztes cuccokat tenni bele sürítésnek, a legtöbb ételt fölösleges süríteni

okt. 5. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Írj egy privátot, kb 8 éve főzök és jól. Amúgy a titok, hogy megér közben kóstolj, akár 16x is! Persze ez a sütikre nem érvényes. 😋
okt. 5. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Van. Én is ilyen vagyok, anyósom mégrosszabb, anyám sem egy konyhatündér
okt. 5. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim válasza:
100%
Vannak ilyen emberek.
okt. 5. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!