Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süsitek az oldalast?

Hogy süsitek az oldalast?

Figyelt kérdés
sütőben , tepsiben szeretnék sertés oldalast sütni. hogy csináljam hogy puha is de jó sült is legyen? milyen fűszereket tegyek rá?
2010. nov. 3. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:

szia!


mi úgy szoktuk, hogy be szurkáljuk és bele nyomkodunk egy fél gerezd fokhagymát, húsonként 2-t!

és mi csak és kizárólag sózzuk, de jó alaposan!

tepsibe tesszük és le fedjük alufóliával!

be tesszük a sütőbe, rajta hagyjuk a fóliát ameddig meg nem puhul, utána le vesszük, és mind2 oldalát meg pirítjuk!


22L

2010. nov. 3. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Jól kizsírozom a tepsit. Az oldalasokat beleteszem. Sózom,apróra vágott fokhagymát teszek rá,és borókabogyót. Öntök alá egy pohárnyi vizet. Lefedem és kb.40 percet sütöm. Ekkor levesezm a födőt,és pirosra sütöm a hús mindkét oldalát.

A megmaradft zsír kitűnő pecsenyzsírnak. Ezért nem szabad a disznúhúst olajban sütni. Nem is lesz olyan jó ízű,mint ha zsírban sütik.

Amikor kiveszem a húst, a csontjait még melegen megcsavarva kiveszem a húsból. A család nem szereti,ha evéskor a csontokkal kell "vacakolni".

2010. nov. 3. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2010. nov. 3. 20:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Én oldalast csak római tálban sütök,mert ott tutira megpuhul,viszont nem is szárad ki.
2010. nov. 3. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 bumbi02 ***** válasza:
kikenem a tepsit olajjal és sertés füszersóval bedörzsölöm az oldalast.... vagy pedig só+kömény+majoranna+pici paprika füszerezem és igy sütöm...
2010. nov. 3. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Én az Univer Magyaros fűszerkeverékkel bepácolom előtte.

Nem dugok bele fokhagymát, mert így felesleges.

Letakarom aztán 2 óráig párolom és utána sütöm.

Nekem még sosem száradt ki.

2010. nov. 4. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Fűszerezem, sütőzacskóba teszem, pici vizet aláöntök és így sütöm meg. Soha nem száradt még ki, hihetetlenül puha, omlós.
2010. nov. 4. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!