Hogy süsitek az oldalast?
szia!
mi úgy szoktuk, hogy be szurkáljuk és bele nyomkodunk egy fél gerezd fokhagymát, húsonként 2-t!
és mi csak és kizárólag sózzuk, de jó alaposan!
tepsibe tesszük és le fedjük alufóliával!
be tesszük a sütőbe, rajta hagyjuk a fóliát ameddig meg nem puhul, utána le vesszük, és mind2 oldalát meg pirítjuk!
22L
Jól kizsírozom a tepsit. Az oldalasokat beleteszem. Sózom,apróra vágott fokhagymát teszek rá,és borókabogyót. Öntök alá egy pohárnyi vizet. Lefedem és kb.40 percet sütöm. Ekkor levesezm a födőt,és pirosra sütöm a hús mindkét oldalát.
A megmaradft zsír kitűnő pecsenyzsírnak. Ezért nem szabad a disznúhúst olajban sütni. Nem is lesz olyan jó ízű,mint ha zsírban sütik.
Amikor kiveszem a húst, a csontjait még melegen megcsavarva kiveszem a húsból. A család nem szereti,ha evéskor a csontokkal kell "vacakolni".
Én az Univer Magyaros fűszerkeverékkel bepácolom előtte.
Nem dugok bele fokhagymát, mert így felesleges.
Letakarom aztán 2 óráig párolom és utána sütöm.
Nekem még sosem száradt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!