Hogyan kell sütni oldalast?
ahogy én csinálom, az is hasonló. darabokra vágom, jól besózom, állni hagyom. nagy serpenyőben zsírt forrósítok, amennyiben kényelmesen elfér.jó sok fokhagymaszeletet teszek mellé, pár szem egész borsot és pár szem borókabogyót, amitől nagyon szép piros lesz minden sülthús.
annyi vizet általában enged,amennyiben meg is puhul, utána esetleg icipicivel pótolni.
ha a csontjáról leválasztható, akkor már jó.közben persze forgatni kell.
kicsontozva szoktam belőlele rakott oldalast is készíteni, de az egy másik recept. ha kéred leírom.
üdv.
írom is.:)szóval, ahogy írtam serpenyőben ropogós pirosra sütöm az oldalast, jó fokhagymásan, és ha kész kicsontozom.ha nagyon vastagok, még elvágom lapjával.
közben héjában krumplit főzök.ha megfőtt karikára vágom.
egy nagy tepsit kikenek a fokhagymás zsírral és teszek egy réteg krumplit, finoman sózom. erre egy sor karikára vágott hagyma, majd az oldalas darabok szépen elrendezve.
a húsokra is egy sor karikára vágott hagyma, és krumplival zárom.
egy nagy pohár tejfölt elkeverek 2-3 tojással, sóval borssal és kb 10 deka reszelt sajttal.ezzel befedem a rakottast, hogy mindenhova jól becsurogjon.
addig sütöm míg pirulni kezd a teteje, addigra a hagyma is
átsül benne, mert a többi tulajdonképpen már kész.
savanyúsággal vagy céklával fogyasztjuk.
egyik kedvenc kajánk.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!