Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyors és olcsó receptek...

Milyen gyors és olcsó recepteket ismertek?

Figyelt kérdés

Most kezdtem az egyetemet, és egyben a kollégiumi létet. Építészhallgatóként nincs túl sok szabadidőm (és ha van, akkor akkor sem nagyon van energiám), a költségvetésem pedig - nem meglepő módon - erősen limitált. Utóbbi okból kifolyólag a legszerencsésebb az lenne, ha legalább részben magamra főznék.

Persze megvan egy csomó otthoni recept, de sok közülük túl pénz- és/vagy eszközigényes. Tudnátok viszonylag gyors és olcsó recepteket ajánlani?

szept. 25. 18:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
26%

"A pörköltet csirkemellből szoktuk csinálni"

A többi hozzávaló hol marad?

"bolognai is kész van kb fél óra alatt"

Fél óra alatt a sofrito alig készül el, és akkor a hús még sehol sincs benne...

szept. 25. 23:12
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

7~ Nekem is viszonylag gyors a "bolonnyai". Soha nem is értettem, hogy anyum miért szüttyögött rajta. 1 órán belül megvan. A répa felkarikázása lehetne lassú, de lehet használni bébirépát és könnyen kezelhető. A tésztát és a mirelit húst lehet egy időben megfőzni, frissen vásárolt húst nem is kell főzni. Utóbbi esetben gyorsítható is a helyzet már tésztafőzés közben. Olajon pirítjuk-nyomkodjuk a húst, én gulyáskrémet használok hagyma helyett, 250 g. húshoz fél doboz paradicsomszószot használok, ránézésre zöldfűszerekkel ízesítem, ránézésre és ízleléssel cukrozom, összekeverem. Mondjuk: ez valóban egy egyszerűbb nagyon alap szósz. Répán kívül más zöldséget nem használok. Egy időben használtam fehérrépát, de már kihagyom. Így is egészséges és lehet csinálni húsmentes paradicsomos tésztát is.

Én még ajánlanám a borsópörköltet.

35/F

szept. 26. 15:03
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

12+

Illetve általában használok hozzá pörkölt kockát, de az ilyen fűszerezések teljesen egyéniek.

szept. 26. 15:04
 14/25 anonim ***** válasza:
70%

"1 órán belül megvan."

Mert ez nem bolognai, csak valami általad tákolt pancs.

szept. 26. 15:06
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
Hozzáteszem, hogy léteznek botrányos "receptek" kiírva a neten porból minden nélkül és étteremben sem lehetünk biztosak a szituban. Főleg akkor, amikor az enyém így is veri az éttermit. Ennyit arról, hogy pancs.
szept. 26. 15:11
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Veri az éttermit, jó vicc :D
szept. 26. 15:13
 17/25 A kérdező kommentje:

Oké, oké, értem, vki úgy gondolja, gyors a pörkölt meg a spaghetti bolognese, vki meg úgy, h nem. Felfogtam. További veszeledés nem releváns a kérdés szempontjából. Majd kipróbálom, és eldöntöm.

A továbni hozzászólások legyenek légyszi értelmesek.

szept. 26. 17:29
 18/25 A kérdező kommentje:
*veszekedés
szept. 26. 17:30
 19/25 A kérdező kommentje:
*további
szept. 26. 17:30
 20/25 anonim ***** válasza:

Bögréssüti

Tésztás kaják

Fokhagymaleves

Saláták (hagyományos, krumplisaláta)

Tükörtojás

Rágcsának házi készítésű csipsz.

Tojásleves

Rántott zöldségek, gombák (rántott karfiol, brokkoli, gomba)

Rizs

Sült Hasáb krumpli

szept. 26. 17:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!