Milyen gyors és olcsó recepteket ismertek?
Most kezdtem az egyetemet, és egyben a kollégiumi létet. Építészhallgatóként nincs túl sok szabadidőm (és ha van, akkor akkor sem nagyon van energiám), a költségvetésem pedig - nem meglepő módon - erősen limitált. Utóbbi okból kifolyólag a legszerencsésebb az lenne, ha legalább részben magamra főznék.
Persze megvan egy csomó otthoni recept, de sok közülük túl pénz- és/vagy eszközigényes. Tudnátok viszonylag gyors és olcsó recepteket ajánlani?
A pöri például azért is jó, mert bár időigényes, azt le tudod fagyasztani kisebb adagokban és később előveheted. Én is szoktam csinálni, hogy nagy adagot lefőzök, kiporciózom, és ha nincs kedvem vagy időm főzni, akkor csak előkapom a fagyóból. Ilyen a töltött káposzta is, milánói alap, stb.
Amúgy sok olyan kaja van, amihez van alappor, igaz,nagyon ott sem tudsz bele szólni az ízbe, de legalább gyors.
Én sem vagyok nagy porhívő, de pl nekem a Csoda Konyha alapporai nagyon beváltak. A chilis bab és a milánói, a carbonara nagyon jó onnan. A lasagne annyira nem. Vész tartaléknak, gyorsításnak mindig van itthon pár tasak.
Amúgy sok olyan kaja van, amit elkészítés után le tudsz fagyasztani és csak előveszed, megmelegíted és eheted. Érdemes lenne ezeket kikeresni, és ezekkel próbálkozni. Pl nekem mindig van a fagyóban legalább 3 féle pörkölt, töltött káposzta, főzelék, stb. Persze nekem van fagyasztóládám, így könnyebb, nem tudom, a koliban mekkora a fagyasztórész, mennyi edényke fér bele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!