Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyors és olcsó receptek...

Milyen gyors és olcsó recepteket ismertek?

Figyelt kérdés

Most kezdtem az egyetemet, és egyben a kollégiumi létet. Építészhallgatóként nincs túl sok szabadidőm (és ha van, akkor akkor sem nagyon van energiám), a költségvetésem pedig - nem meglepő módon - erősen limitált. Utóbbi okból kifolyólag a legszerencsésebb az lenne, ha legalább részben magamra főznék.

Persze megvan egy csomó otthoni recept, de sok közülük túl pénz- és/vagy eszközigényes. Tudnátok viszonylag gyors és olcsó recepteket ajánlani?

szept. 25. 18:07
1 2 3
 21/25 Katona Dius ***** válasza:

A pöri például azért is jó, mert bár időigényes, azt le tudod fagyasztani kisebb adagokban és később előveheted. Én is szoktam csinálni, hogy nagy adagot lefőzök, kiporciózom, és ha nincs kedvem vagy időm főzni, akkor csak előkapom a fagyóból. Ilyen a töltött káposzta is, milánói alap, stb.

Amúgy sok olyan kaja van, amihez van alappor, igaz,nagyon ott sem tudsz bele szólni az ízbe, de legalább gyors.

okt. 2. 18:39
 22/25 A kérdező kommentje:
#21 ez tök jó ötlet, köszi! Hétvégén meg tudnám csinálni, és aztán a héten többször is tudnék meleget enni. Az ilyen instant dolgokkal viszont annyira nem vagyok jóban.
okt. 2. 19:52
 23/25 Katona Dius ***** válasza:

Én sem vagyok nagy porhívő, de pl nekem a Csoda Konyha alapporai nagyon beváltak. A chilis bab és a milánói, a carbonara nagyon jó onnan. A lasagne annyira nem. Vész tartaléknak, gyorsításnak mindig van itthon pár tasak.

Amúgy sok olyan kaja van, amit elkészítés után le tudsz fagyasztani és csak előveszed, megmelegíted és eheted. Érdemes lenne ezeket kikeresni, és ezekkel próbálkozni. Pl nekem mindig van a fagyóban legalább 3 féle pörkölt, töltött káposzta, főzelék, stb. Persze nekem van fagyasztóládám, így könnyebb, nem tudom, a koliban mekkora a fagyasztórész, mennyi edényke fér bele.

okt. 2. 19:58
 24/25 A kérdező kommentje:
Hát, elég pici, de azért van fagyasztó szerencsére.
okt. 2. 20:00
 25/25 Katona Dius ***** válasza:
Hát akkor olyan sokat nemtudsz lefagyasztani, de 2-3 féle kaját (nem kell horribilisen sokat főzni belőlük) be tudsz fagyasztani.
okt. 2. 20:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!