Hogyan kell bablevest főzni?
Nem tudok, írja már le valaki, hogyan kell.
F/25
Áztatott mosott babot felrakod vízben, só,bors, kömény, babérlevél csipet delikat.Ha félig puhult kb 30-40 perc mehet hozzá a zöldség kockára vágva S.répa, petrezselyem, karalábé, zeller.
Kb 20 perc múlva zsemle színű rantassal amiben fűszerpaprika is van sűríted.
Kiforralod és ha szereted mehet bele tejföl.
Egy 5 perces google kereséssel ezt a receptet találtam:
Hozzávalók:
500 g száraz bab (fehér vagy tarka)
1 füstölt csülök vagy tarja
2-3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 zeller
1 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 babérlevél
Só, bors ízlés szerint
1 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt (a rántáshoz)
1 tojás és 10 dkg liszt (a csipetkéhez)
Elkészítés:
Áztatás: A szárazbabot válogasd ki és áztasd be egy éjszakára hideg vízbe.
Főzés: Másnap a babot és a füstölt csülköt (vagy tarját) tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Adj hozzá babérlevelet, sót, borsot, és a fokhagymát.
Zöldségek: Közben tisztítsd meg és darabold fel a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller). Amikor a hús majdnem megpuhult, add hozzá a zöldségeket.
Rántás: Készíts rántást az olajból, lisztből és pirospaprikából. Amikor a zöldségek is megpuhultak, add hozzá a rántást a leveshez.
Csipetke: Keverd össze a tojást és a lisztet egy csipet sóval, majd szaggasd bele a levesbe. Főzd addig, amíg a csipetke feljön a leves tetejére.
Tálalás: Friss kenyérrel és tejföllel tálald.
Köszönöm mindenkinek, első, nem sokat segített de mindenkinek ment a zöld.
A TejFölt meg útálom.
az első segített a legtöbbet
"give a man a fish"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!