Jókai bableves esetén a hagymát dinsztelni kell és egy kis pirospaprikát kell tenni hozzá vagy csak simán vízben meg kell főzni a babot és utána kell dinsztelni a hagymát majd a hagymával rántást csinálsz?
Figyelt kérdés
2020. jún. 13. 00:45
1/3 anonim válasza:
Én mindenféle bablevest úgy csinálok, hogy először felteszem főni a babot néhány babérlevéllel, aztán amikor a bab puhulni kezd, mehet bele a répa, fehérrépa, zellergumó karikázva, kockázva, aztán lereszelem pépesre a vöröshagymát, viszonylag sok olajon megdinsztelem, szórók bele pirospaprikát, szeletelve 2-3 gerezd fokhagymát, majd jöhet a rántásba annyi liszt, hogy ne csomósodjon, ebbe a víz, amikor már sűrűsödik, akkor felhígítom a bableves levével és belekeverem. Ugyanebbe a rántásos edénybe szórok olyan 15-20 dkg lisztet és 2 tojással és egy kis vízzel, csipet sóval elkeverem híg tésztává (ennyi galuska kell olyan 3-4 liter sűrű bableveshez), galuskaszaggatón belecsurgatom a rotyogó bablevesbe. Csak sóval ízesítem, a végén petrezselyemzöldet szórók bele aprítva.
2/3 Deák Dominik 2020 válasza:
Ha nem vagy ínyenc - márpedig az emberek nagy többsége nem az - , akkor tök mindegy a sorrend.
3/3 anonim válasza:
Én eleve a dinsztelt hagymás, pirospaprikás lében teszem fel a babot főni, mert szeretem, ha a hagyma teljesen elfő benne és nem kockákban úszik benne a végén. No meg az sem hátrány, ha a bab is bevesz az ízéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!