Mi a különbség a bableves és a babgulyas között?
Bableves = zoldbabbol készült habart leves
Babgulyas = pörkölt alappal készült fejtett babos leves
A legegyszerűbb megközelítése: a babgulyásban van hús, mivel gulyás
A bablevesben nem feltétlen van hús, inkább csak zöldségek
Nálunk a bableves füstölt csülökkel készül, sok zöldséggel, rántással. Tálaláskor aki akar tejfölt is tehet bele.
A babgulyás pörköltös alappal, lehetőség szerint marhahúsból, pont úgy, mint egy gulyásleves, csak krumpli helyett tarkabab van benne.
A fejtett bablevest, csak zöldségekkel, csipetkével, és tejfölös habarással főzöm, hús nincs benne, de ha van füstölt sonka lé, akkor azzal öntöm fel.
A zöldbablevest kaporral, és tejfölös habarással készítem, és apró galuskát szaggatok bele.
Persze ne feledkezzünk meg arról, hogy ahány ház, annyi szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!