Hány órán át kell főzni egy bablevest ha porc és karalabé, meg ilyenek vannak benne? (A bab elore áztatott, a végén teszem bele)
Már kezdem bánni hogy egyáltalán belekezdtem.
Kőkemény a porc karalábé repa(fel vannak darabolva)
Es fél órája fő.
Es a kolbasz érződik csak az egészen. Azt bele se kellett volna tennem.
Répát nem kellett volna még beletenni, az szét fog főni. A kolbászt is elég lett volna a végén. Karalábéról még nem hallottam bablevesben. A babot viszont már beletehetted volna, annak is kell idő.
Nem tudom, ebből mi lesz...
Nincs kuktád? Hamarabb meglenne, de a répa akkor és szét fog főni.
LoL, ki mondta, hogy így kell levest főzni, Kiszel Tünde?
Nem egyszerre kell mindent belerakni.
A nyers/füstölt húsokat az elején, aztán a nehezebben puhuló zöldségeket (bab), aztán a könnyebben puhuló zöldségeket (répa), végül a már eleve kész/ízesítő dolgokat, mint a füstölt kolbász.
Így is lehet belőle ehető valami a végére, de a zöldségek valószínűleg szét fognak főni
7-es: te gondolom úgy születtél, hogy mindent tudtál, tökéletesen föztél is.
Ha nem, akkor gondolj vissza, te is tanukltad valahogy, és nem mindenkinek van lehetösége erre otthon, ezért kénytelen itt kérdezni!
#9, igazad van. Senki nem születik úgy, hogy tud főzni, amikor én tanultam, még net sem volt. De szakácskönyv igen. És csak láttam otthon is, hogy amíg fődögélt a bab, a répa, kolbász, csipetke szépen mellé volt készítve, és apránként került a fazékba.
Bár az nem rémlik, hogy a karalábét mikor tette bele az anyám :)
#8
Sok tanulás nem kell ahhoz, hogy porc, hús nem igen fől meg fél óra alatt.
Egyébként más kérdésekkel egyetemben értettem.
Mint pl. párral fentebb, hogy két nap múlva jó lesz-e még a hűtőben tárolt étel. Meg a hasonló kérdések, hogy másnap meg lehet-e még enni hűtőben tárolva...
Azért ne mond nekem, hogy ezekhez is külön főzőtanfolyam kell! Ez, meg az ilyen alap dolgok még odafigyelés nélkül is ránk ragadnak gyerekkorunkban.
Ahogy valaki írta már, még a főzési fortélyokból is, de ezt nem mondom, hisz változó, hogy ki mennyit mozgott gyerekkorában a konyhában. Én pl. sosem segítettem a főzésben, de jártam-keltem, és láttam.
"És csak láttam otthon is, hogy amíg fődögélt a bab, a répa, kolbász, csipetke szépen mellé volt készítve, és apránként került a fazékba."
Igen sok olyan fiatal van, akinek a szülei nem föztek egyáltalán, nem is láthatta volna, hogy készül valami.
Rengeteg ismerösöm gyerekkorában annyit látott a konyhában, hogy a szekrényböl kiveszik a tányért, a hüzöböl meg a rendelt kaját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!