Mikor van kész a sárgaborsó főzelék?
Áztattam egy napot, főzöm már kb. 2 órája. A szemek elkezdtek szétjönni, leválik a "héjuk", de mégis kicsit keménynek érzem, viszont lehet ilyennek kell lennie. Nem lesz annyira puha soha, mint a lencse meg a bab?
Csináltam már korábban, tök jó lett úgy emlékszem, de most elgondolkodtam, hogy elég-e eddig főzni.
Egy másik kérdésnél olvastam, hogy a hüvelyeseket csak akkor szabad sózni, ha már megpuhultak. Az előző főzésemnél tuti, hogy csak utána sóztam, most viszont már beletettem az elején. Ez is számíthat ezekszerint?
Valszeg mar reg kesz
A sogas tokmindeg
Nem tudom milyen borsót főzöl de általában a boltinak nincs rajta a héja.
Maximálisan fél-háromnegyed óra ami főzöm és szétfő teljesen.
Teljesen mindegy mikor sózod.
Ez a sárgaborsó meghatározása:
"A sárgaborsó a zöldborsó (Pisum sativum) hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény. A hámozás vagy tisztítás kiterjed a növény hüvelyére, tehát a borsószemeket megszabadítják a növény hüvelyborításától és ezután a külső halvány héjazatuktól is, a hasítási folyamat során. Sárga és zöld színekben is létezik. A borsó betakarításkor gömbölyű, de a szárítás és a tisztítás során két lencse formájú részre esik szét természetes módon, ez tulajdonképpen a két sziklevél"
.----------------------------------------------------------------------.
Tehát már eleve nincs is héja.Úgyhogy nem tudom te miféle borsót főztél....Én is szoktam akár 2-3 órát is főzni.Persze előbb is ehető már.Csak így szétfő teljesen krémesre.
Én egyszer jártam úgy sárgaborsóval, hogy veteményborsót adtak el annak... Kemény maradt, én megettem belőle egy adagot, és gyomorrontást kaptam. Most ebből nem derül ki, hogy megint szutykot árultak vagy csak nem sikerült valamiért jól főzni. De oda kell figyelni és vigyázni azóta.
A sózás teljesen lényegtelen. Egy sárgaborsónak áztatás nélkül is szépen szét kell esnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!