Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor van kész a sárgaborsó...

Mikor van kész a sárgaborsó főzelék?

Figyelt kérdés

Áztattam egy napot, főzöm már kb. 2 órája. A szemek elkezdtek szétjönni, leválik a "héjuk", de mégis kicsit keménynek érzem, viszont lehet ilyennek kell lennie. Nem lesz annyira puha soha, mint a lencse meg a bab?

Csináltam már korábban, tök jó lett úgy emlékszem, de most elgondolkodtam, hogy elég-e eddig főzni.


Egy másik kérdésnél olvastam, hogy a hüvelyeseket csak akkor szabad sózni, ha már megpuhultak. Az előző főzésemnél tuti, hogy csak utána sóztam, most viszont már beletettem az elején. Ez is számíthat ezekszerint?



aug. 25. 21:55
 1/10 Szolovjov ***** válasza:
100%
Most néztem recepteket elvileg 70-80 perc alatt meg kéne főnie. Érdekes, mert inkább a szétfővés jellemző a sárgaborsóra.
aug. 25. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én áztatott sárgaborsót még sosem főztem 1 óránál tovább,és szinte krémesre főtt,mondjuk annak nem volt héja.A sárgaborsónak nincs is héja
aug. 25. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Valszeg mar reg kesz

A sogas tokmindeg

aug. 25. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
amikor megfö
aug. 25. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nagyon "öreg" a borsó. Inkább az jellemző rá, hogy szétfő.
aug. 26. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
A sárgaborsónak nincs héja, az hántolt és szárított felesborsó!
aug. 26. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen borsót főzöl de általában a boltinak nincs rajta a héja.

Maximálisan fél-háromnegyed óra ami főzöm és szétfő teljesen.

Teljesen mindegy mikor sózod.

aug. 26. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

Ez a sárgaborsó meghatározása:


"A sárgaborsó a zöldborsó (Pisum sativum) hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény. A hámozás vagy tisztítás kiterjed a növény hüvelyére, tehát a borsószemeket megszabadítják a növény hüvelyborításától és ezután a külső halvány héjazatuktól is, a hasítási folyamat során. Sárga és zöld színekben is létezik. A borsó betakarításkor gömbölyű, de a szárítás és a tisztítás során két lencse formájú részre esik szét természetes módon, ez tulajdonképpen a két sziklevél"

.----------------------------------------------------------------------.

Tehát már eleve nincs is héja.Úgyhogy nem tudom te miféle borsót főztél....Én is szoktam akár 2-3 órát is főzni.Persze előbb is ehető már.Csak így szétfő teljesen krémesre.

aug. 26. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
72%

Én egyszer jártam úgy sárgaborsóval, hogy veteményborsót adtak el annak... Kemény maradt, én megettem belőle egy adagot, és gyomorrontást kaptam. Most ebből nem derül ki, hogy megint szutykot árultak vagy csak nem sikerült valamiért jól főzni. De oda kell figyelni és vigyázni azóta.


A sózás teljesen lényegtelen. Egy sárgaborsónak áztatás nélkül is szépen szét kell esnie.

aug. 26. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Jó, akkor nincs héja, de kettéválik, vagy a bánat tudja mit csinál.
aug. 29. 22:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!