Sárgaborsó főzelék,hogyan?
Adott egy körülményes étkezésű gyermek, aki kb 7 féle dolgot eszik meg,egyik a sárgaborsó főzelék.De nem tudom jól megfőzni! 10-ből 9* kemény marad a borsó egy része,másik része teljesen szétfő. Ha egy éjszakát áztatom akkor is,ha csak 2órát akkor is, ha meleg vízbe áztatom akkor is,ha hidegbe akkor is...
Kérek szépen tanácsokat esetleg borsó márkát,mert már ebből is többet próbáltam.
Köszönöm
Nem szoktam áztatni ,csak a lencsét és a babot
Hideg vízben teszem fel főzni,közepes lángon,elég sok idő kell neki. Botmixerrel pürésítem.
Nagyon zavaró a jelenség, nincs tuti tippem ellene.
Én is be szoktam áztatni, ha lehet előző este, ha nem legalább 2-3 órára, felforralom a habját leszedem. És kuktába teszem ott főzöm puhára, cca 40 perc, ha nem puhult meg teljesen tovább főzöm még vagy 10 percet. Utánna minden esetre én botmixerrel átmegyek rajta.
Zömében sima állagot kapok. Tapasztalatom szerint nem a márkája számít, inkább a hogy milyen régi. Sok sikert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!