Keresek egy jó sargaborsos receptet, ami nem főzelék, te szoktál ilyet csinálni?
Legalább leírhatnád, hogy kb. milyen....
Se főzelék, se leves - akkor micsoda???
Sárgaborsófasírt? Vagy szendvicskrém?
Ugyan állagra közel áll a főzelékhez, de különleges étel, az indiai sárgaborsó.
A sárgaborsót éjszakára beáztatjuk.
Hevíts olajon hagymát (1 nagyobb fej), ha üveges adj hozzá pici reszelt gyömbért és fokhagymát (ízlés szerint, de jól áll neki a fokhagyma). Félrehúzzuk, hozzáadunk 1 jó teáskanál sárga curryt, csapott teáskanál kurkumát, kiskanál római köményt. Elkeverjük, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjunk 4 hámozott paradicsomot (1 konzerv). Elkeverjük, hozzáadjuk a sárgaborsót. Az áztatóvízből hozzáadunk annyit, hogy a folyadék éppen ellepje. Keverés mellett puhára főzzük, amíg a sárgaborsó teljesen megpuhul, akár kicsit szétesik. Hozzáadunk 1 kis konzerv kókuszfőzőkrémet, ha nem találsz, akkor helyettesítheted kókusztejjel is. Visszatesszük 2 percre és kész is.
Legjobb lepénykenyérrel (én azt is megkenem kis fokhagymával), tunkolva, kézzel fogyasztani.
3: én is valami ilyen dahl-jellegűre gondoltam, de ez kb. mint a főzelék....
Jó lenne tudni, hogy a kérdező más állagú dolgot keres, vagy más fűszerezésűt...
Kedves 2,3 válaszoló!
Nagyon szépen köszönöm! Nagyon klassz receptek, Ki is fogom holnap próbálni, mindennem van hozzá! Fűszerek is!
Csodálatos estét kívánok Nektek!
1,4 lehet nekem nem megy a szövegértés, kommunikáció, de úgy érzem nektek nem....
azt írtam nem a HAGYOMÁNYOS leves, főzelékre gondolok. Nem azt, hogy se főzelék, se leves.... Ha csak kötőszkodtök, sajnálom. Ha félreérthető volt, akkor remélem már jobban érthető. Nektek is minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!