Tökfőzelék, vagy sárgaborsófőzelék? Melyiket szeretitek jobban?
Az egyiket semre nyomtam, mert mindkettőt utálom. De ha a kettő közül választani kell, akkor talán a sárgaborsó.
Mondok még olyat, ami szerintem ezeknél is kevésbé közkedvelt:
A "finom"főzelék
Tök.
Minden mennyiségben.
Sok kaporral, ecettel, jó sósan.
Mindkettőt, bár egyiket sem a hagyományos módon.
A tökfőzelék az gyalult tok, felöntve kevés vízzel, pici só bele kevés szárított kaporral csak felforralva. Amikor forr, tejszínes habarás és mascarpone bele, plusz rengeteg friss kapor.
A sárgaborsóshoz emberes adag bacont piritok, majd leturmixolom egy vöröshagymát, némi fokhagymát és ezt hozzáadom. Megy rá a sárgaborsó, víz, só, bors. Füstölt kolbász, sonkakocka kerül bele. Amikor a borsó puha, mustaros-tejfolos habarást teszek még hozzá és kész. Találáskor friss petrezselyem kerül rá, chili pehely, cayenne bors, vagy fustolt csipos paprika por, illetve pörkölt napraforgó és tökmag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!