Hogyan kell sárgaborsófőzeléket készíteni?
Én nem áztatom be a sárgaborsót, viszont alaposan mosom, amíg tiszta víz marad rajta.
Bőséges vízben teszem főni 3:2 arányban a víz javára.
Egy pucolt hagymát egészben, sót és füstölthúskockát szoktam beletenni. Hamar megfő. Összeturmixolom, és egy vékony, pirospaprikás rántással berántom. Sültvirsli, fasírozott és szaftoshúsok illenek hozzá.
Nem szoktam áztatni, csak megmosni.
Felrakom főni babérlevélel, egy husleves kockával, sóval. Aztán ha jól megfött lenyomom botmixxerel (a babérlevelet ne felejsd el kivenni elötte :) ).
Nem rántom .. minek? Legalább könnyebb.
Sőt! Átmosni is csak 1-szer szoktam, minek mossam le róla a saját keményítőjét? Hogy utána visszapótoljam liszttel?
Füstölt cucc kell bele bőven, az a lelke. Meg a mustár. A többit leírták előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!