Kenyér sütéshez nem kell élesztő?
Igen,elindul a kelés de sokkal hosszabb idő legalább két nap és a végtermék egyeltalán nem lesz buborékos ruganyos.
Élesztő vagy kovász nyilván.
2
A kovászhoz valóban liszt és víz kell.De az egy hosszabb folyamat amíg az elkészül.És folyamatos gondoskodást igényel.A kész kovászból kell majd a kenyér tésztájához adni.Tessék itt elmondja a lényeget:
A kovász kb 8-10 nap amig elkeszul. Tenyleg lisztbol meg vizbol van de ahhoz hogy a levegoben levo dolgokat beszivja es benne legyenek a jo bacik, ahhoz ido kell. Napont aadni hozza bizonyos aranyban lisztet meg vizet. Utana pedig a kenyersutesnel is legalabb 3szor kell hajtogatni majd 4 orst, esetleg egy ejszakat keleszteni.
Ha hagyomanyos modon, pat ora alatt akarsz kenyeret sutnI, akkor kell az eleszto
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!