Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyér sütéshez nem kell élesztő?

Kenyér sütéshez nem kell élesztő?

Figyelt kérdés
Jól értem hogy csak vízet kell adni a liszthez és magától kovász lesz mert a lisztben megvannak az élesztő gombák?
aug. 25. 07:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem érted jól.
aug. 25. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Wikipedia ezt írja pedig amit én írok.
aug. 25. 07:48
 3/17 anonim ***** válasza:
68%
De kell valami. Vagy kovász vagy élesztő. Pusztán víz+liszttől nem fog megkelni a tészta.
aug. 25. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
30%
Liszt+víz=csiriz. Csiriz=/=kenyér.
aug. 25. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:
"Kisipari, illetve otthoni kenyérkészítés esetén az élesztő elhagyható, mivel a liszt vizes szuszpenziójában a természetes élesztőgombák és tejsav-, ecetsavbaktériumok elszaporítása biztosítható. "
aug. 25. 08:03
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen,elindul a kelés de sokkal hosszabb idő legalább két nap és a végtermék egyeltalán nem lesz buborékos ruganyos.

Élesztő vagy kovász nyilván.

aug. 25. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

2

A kovászhoz valóban liszt és víz kell.De az egy hosszabb folyamat amíg az elkészül.És folyamatos gondoskodást igényel.A kész kovászból kell majd a kenyér tésztájához adni.Tessék itt elmondja a lényeget:

https://www.youtube.com/watch?v=UY8VXyWmI9E

aug. 25. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A kovász készítés több napos munka. Valóban csak liszt és víz kell hozzá, ez tény, de legalább egy hét, mire elkészül.
aug. 25. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

A kovász kb 8-10 nap amig elkeszul. Tenyleg lisztbol meg vizbol van de ahhoz hogy a levegoben levo dolgokat beszivja es benne legyenek a jo bacik, ahhoz ido kell. Napont aadni hozza bizonyos aranyban lisztet meg vizet. Utana pedig a kenyersutesnel is legalabb 3szor kell hajtogatni majd 4 orst, esetleg egy ejszakat keleszteni.


Ha hagyomanyos modon, pat ora alatt akarsz kenyeret sutnI, akkor kell az eleszto

aug. 25. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bele élesztő, sőt az az igazi, ha nincs benne. A kovászt viszont elő kell készíteni és hozzáadni a kenyértészta keverésekor.
aug. 25. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!