Pizzzériákban milyen lisztet használnak?
10-es!
Igen, nem véletlenül pontoznak le, mert olyan dilettáns hülyék pontoznak, mint amilyen te vagy.
Totál fogalmatlan vagy.
Konkrétan az egyetlen helyes választ adtam eddig!
Feltét, meg szósz... mint ha más ételben nem lenne ugyanolyan sósságú szósz, meg feltét alapanyag...
És ilyen fogalmatlan kontárok pontozgatnak, meg osztják az észt... Gratulálok.
" Nyilván pizza lisztet,"
Ebből is látszik, hogy azt se tudod, miről beszélsz, csak jártatod a szádat.
" 50% hidratáltság az mi?! " A hidratáltság kifejezés okozott gondot, vagy a % kiszámítása?
"Kenyérlepény? " Látod, ha nem lennél ilyen hülye a témához, tudnád, hogy az 70% körüli.
" Mert hogy nem pizza, az biztos. Bár tény, hogy Magyarországon a legtöbb "pizzeria" melegszendvicseket süt, nem pizzát."
Nem, a legtöbb pizzéria pizzát süt, csak gondolom zsíros kenyérből se laksz jól otthon, úgyhogy nem nagyon tudod tesztelgetni a pizzériákat.
"Mi az, hogy ropogós az alja? Dehogy ropogós! Eleve olyan vékony, hogy a feltét miatt esélye sincs ropogósra sülni. A szélének a külső héja kell ropogós legyen, a belseje meg puha, levegős."
Nem tudod, mit jelent a magyar nyelvben az, hogy ropogós az alja?
A feltét felül van, felülről védi, alulról szárazra, ropogósra sülhet! És belseje se az alja, attól az még lehet puha, és levegős.
Mi az, amit eddig ettél? Fonnyadt kenyérlángos?
Vagy tepsiben sült pizza, amit egy óráig utaztattak a városban egy dobozban, és mire hozzád került, begőzölődött az egész?
Szerinted mi a kövön sütés lényege?
Adjak neked 2000 ft-ot, hogy tudjál enni egy frissen sült kövön sült pizzát? Csak hogy megnézd, milyen az alja!
Látom, nagyon erőlködsz... :) Eleve 2000 forintból jó pizzát biztosan nem kapsz, legfeljebb otthon tudsz sütni ennyi pénzből. Még a Margherita is 3000 körül kezdődik. Remélem senki se hiszi el azt a sok zagyvaságot, amit itt vörös fejjel írtál.
Egyébként igen, sajnos szoktam kiszállított tepsis pizzát enni mert itt Szegeden a legtöbb kommersz pizzéria ilyeneket süt és amikor valaki más (nem én) rendel, akkor ezekről a helyekről rendeli. Ha nem pizzaként, hanem melegszendvicsként tekintek rá, akkor megteszi, éhség ellen jó. De ha jó pizzát akarok enni, akkor beülök a Plebs-be vagy a Charly-ba. Vagy inkább megsütöm magamnak otthon, 48 órás tésztából, kézzel dagasztva 67-70% hidróval konyhai sütőben, vason 300-350 fokon 150 másodperc alatt.
Ráadásul a tészta kezdeti hidratációja nem sokat mond a végtermék víztartalmáról, mert ha alacsony hőmérsékleten sokáig szárítva sütik, akkor bármelyik tésztát tönkre lehet tenni, ugyanakkor 90 másodperc alatt a 60%-os nápolyi pizza se szárad ki, nem kell hozzá magasabb hidro. Az az 50% amit te írtál, az viszont már a vicc kategória. Az is biztos, hogy a kérdező nem attól szomjas, hogy mennyire száraz a tészta.
Itt kettőnk közül te erőlködsz, csak mindhiába.
Értelme nincs annak, amit leírtál, hiába írod le többször.
A kérdésre értelmes választ nem adsz, csak a fantáziáid miatt kötekszel, továbbra is.
És látom, tovább folytatódik a szakértés.
A 00, az a bl 51 régebbi kódja.
Tipik, mikor a totál fogalmatlanok okoskodnak.
48, meg 72 órán keresztül pedig semmit nem kelesztenek.
Az érlelése lehet hosszú, de az alap folyamatokat, meg fogalmakat ne keverjük már... Szó szerint a saját magad által leírt szavak jelentésével se vagy tisztában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!