Mit csinálok rosszul, miért nem sikerülnek a kevert sütijeim?
Figyelt kérdés
Sokak által kipróbált recepteket használok, ha van video, az abban elhangzottakat is figyelembe veszem. Pontosan kimérem a hozzávalókat, sütőport sem hagyom ki. A tepsi mérete megfelelő, a sütési időt (20-25 perc) betartom. Mégis egy 2 cm-es lapos, tömör valami a végeredmény, a könnyű, magas, gusztusos süti helyett.júl. 28. 18:02
11/11 anonim válasza:
Azon kívül, amit a többiek is leírtak már (előmelegített sütő, illetve nem nyitogatjuk idejekorán), nekem bizony az segített, hogy 180°C helyett 150-160°C-on sütök (légkeveréssel). Bebepiskóta csatornáján tanultam, hogy ha magasabb a hőfok, a tészta külseje hamar megsül (kérgesedik), utána már nem tud rendesen megnőni, a külseje ropogósra sül, belül meg félig nyers marad. Azóta szép magas tortalapokat sütök például. Gondolom sütő-függő is. Egyébként én akkor is felverem külön a tojásfehérjét, ha nem kéri a recept, de ez talán csak az én gyagyám és enélkül is lehet laza állagút sütni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!