Szeletelve vagy egészben érdemes főzni 5 kg sertéscombot?
Az egyik ismerősöm fejébe vette hogy ugy puhabb ha előre szeletelve kerül megfőzésre és úgy mártással tálalva.
De én csak egészbe hallottam eddig és utána szeletelve.
Hogy a legjobb?
20-as: nem a háziasszonyokat akartam leminösíteni, a többség normálisan tud fözni családi adagokat, de egy üzemi konyha más kategória, illetve ott hivatalosan kell(ene) szakácsnak is lennie.
Sajnos a legtöbb üzemi konyha és hasonlók esetében legfeljebb olyan megy oda, aki sehová máshová nem megfelelö, az eredmény meg a katasztrófális étel, amit képesek tálalni - lásd a példádban említett lecsó, stb.
Egy jó amatör, föleg, ha tényleg szívvel-lélekkel csinálja, sokkal, de sokkal ízesebb, gusztusosabb fogásokat tud készíteni, mint az ilyen alja-szakácsok.
Amit te is említettél, van egy csomó apróság, amire otthon nincs szükség, nagy konyhákon igen, de ha szükséged lenne rá, a neten kb 10 perc alatt meg tudnád keresni.
Régebben volt ezen az oldalon egy nagyon pozitív szakács (Dobos Zoli), egyrészt rengeteg tippet, segítséget adott kezdöknek is, de számára a fözés nem mellékes valami volt, hanem mindent alaposan végzett, hogy a lehetö legjobb eredményt érje el. Az ö mondása volt: Egy jó szakács még a paprikás krumplit sem tegezi le! - azaz azt is éppen olyan odafigyeléssel készíti, mint egy drága fogást. (Sajnos ö már meghalt, de jópár válaszát még meg lehet találni ebben a topikban)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!