Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kovászos uborka hogy lesz jó?

Kovászos uborka hogy lesz jó?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 4 napja raktam el teljesen klasszikus módon de nem sikerült, az uborka belseje fehér lett és konkrétan ehetetlen, nem tudom hogy maga az uborka lehetett rossz (nyersen nincs baja) vagy én csináltam valamit rosszul. Pár kérdés: 1. Napfényre kell helyezni, vagy árnyékba? 2. Éjszaka 18-19 fokban be kell vinni a lakásba vagy maradhat kint? Köszönöm!
2024. júl. 4. 23:43
 1/6 anonim válasza:
28%

A kovászos uborka elkészítésénél néhány fontos tényezőre kell figyelni:


Az uborkát napfényes helyre kell tenni, mert a nap melege segíti az erjedési folyamatot. Árnyékban lassabban erjedhet.

Maradhat kint 18-19 fokban, nem szükséges bevinni a lakásba. Fontos, hogy ne legyen túl hideg vagy túl meleg az éjszakai hőmérséklet.


Egyéb tippek:

- Győződj meg róla, hogy az uborkák jól meg vannak tisztítva.

- Használj elegendő sót és a klasszikus fűszereket (kapor, fokhagyma).

- Néha nézd meg az uborkákat, hogy a lé tiszta maradjon, és szükség esetén távolítsd el a habot vagy szennyeződést a felszínről.


Ha így sem sikerül, lehet, hogy az uborka minősége nem volt megfelelő.


Sok sikert!

2024. júl. 4. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

A legbanálisabb módon lehet elrontani: a sóval.

A kovászos uborka fermentálással készül, a tejsavbaktériumoknak kell megfelelő környezetet biztosítani a szaporodáshoz, és a baktériumoknak nem barátja a jód.

Jódmentes sót használtál?

Ha igen, akkor a körülmények nem voltak megfelelőek, de a legtöbb sikertelenséget a jód okozza.

2024. júl. 5. 04:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Napmentes, de meleg helyre kell rakni, legfeljebb 3 nap után leszűrni és hűtőbe rakni.

Éjjelre is kinn maradhat, semmi baja sem lesz. A teteje ne legyen rácsavarva, csak lazán rátéve, így nem buggyan meg.

2024. júl. 5. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
18%

Bitang sósra kell a vizet csinálni és forrald fel,ha langyos akkor öntsd rá.

Három nap bőven elég árnyékban.

Alúlra kapor rá a vágott uborka tetejére a száraz kenyérszelet.

Nincs semmi ördöngösség benne

2024. júl. 5. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
43%

"Teljesen klasszikus módon"

Na az mit jelent nálad? Mindenhol más



Nálunk uborka ledörzsöl, végeit levág, két oldalról hosszantin bevág.


Tiszta edény aljára kapor, rá az ubik. Tetejére egy szelet kenyér.


Vizet töltök bele, majd kiontom es lemerem. Minden loter vízhez 1 pupos evokaal so. Visszaontom.


Kenyeret a viz ellepi. Tetejét lazán. Megy a napra.

Szobában is jó de szbadtéren is

2024. júl. 5. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
68%

A kovászos uborkánál a felöntövizbe elég só kell - 1 liter víz, 1 evökanál só, az uborkát NEM napon kell tartani, hanem 22-26 fok között.

Ha túl kevés a só vagy nincs elég meleg, akkor nem kovászolódik, hanem rohad.

2024. júl. 5. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!