Milyen fajta szalonnát "használtok" szalonnasütéshez?
Mi mindig sima füstölt szalonnát (kenyérszalonna) szoktunk sütni, én nem szeretem a fehér zsírszalonnát.
A húsos kolozsvárit, császárt airfryerben szoktam sütni otthon, amikor sült szalonnát kívánok, szerintem ezek a fajták nem elég zsírosak klasszikus szalonnasütéshez, amikor zsíros kenyeret csepegtet az ember.
Nem vagyok szakmabeli, így tévedhetek is, de a zsírszalonna nekem az a teljesen nyers, sima szalonna, amit felkockázunk és kisütünk zsírnak. Annak melléktermékes a tepertő.
De terjed a zsírszalonna szó a füstölt csemegeszalonnára is. Nem tudom az okát. Akárhogy is van, én füstöltet szoktam sütni. A húsosakat nem szeretem.
Igazából azt sütsz, amit szeretsz, én erre jöttem rá.
Évek óta nem sütöttem szalonnát, mert legutóbb nagyon zsírosnak találtuk, és senki nem ette meg. Mindenki inkább csak a zsíros kenyeret ette, de a szalonna nem fogyott el.
Azóta inkább vegyes nyársakat csinálok, ezek gyorsabban is készvannak, és el is fogynak.
Gombát, hagymát, joghurtba pácolt csirkét, citromos pácolt marhát, pritamin paprikát szoktunk sütni.
A húsokat jó picire kell vágni, hogy átsüljenek.
A 4-esnek igaza van, a zsírszalonna a nyers zsírszövet, amiböl a zsírt sütik ki és marad a tepertö.
Az a füstölt szalonna, ami csak zsíros részböl áll, legfeljebb kenyérszalonna lehet vagy füstölt csemege szalonna, a legtöbben ezt sütik nyárson is.
Én jobban szeretem a húsosat, de csak akkor, ha több a zsíros rész benne, mint a sovány, húsos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!