Mièrt ragad le a tepertő sütés közben?
Szoktam venni a pennybe ilyen tepertőnek valo szalonnát ,az elején jó de aztán mindig lesül féluton. Mit ronthatok el?
Olyan 1,5kg közepes lángon szoktam csinálni
Utólag ha kész sózom,vizet nem teszek alá mert előtte megmosom
67 évem alatt nem találkoztam olyannal, aki megmossa a szalonnát. De az a víz semmi. Egy liter nekem simán el szokott fogyni 5 kg-hoz. 1,5-höz nyilván elég kevesebb kell.
De én ilyen kis adaggal nem is kezdek.
Magára nem hagyható. Kevergetni kell. Nem megállás nélkül, és nem körbe-körbe pörgetni, hanem átforgatni.
Minden óvatosságom ellenére néha le szokott ragadni, megégni.
Leszoktam róla, mert ahonnan veszem, nem tudom honnan szerzik be, de ha úgymond, minden rendben, rettenetesem rossz íze lesz.
Pedig rendesen a házi össze sem mérhető a legjobb boltival sem.
Valószínű a fazékkal volt “baj” elővettem egy régebbi”cirmákos” belsejűt és nem égett le meg semmi,pont jó lett.
Azért mosom meg mert érzem rajta azt a tartósító szert vagy doboz szagot vagy nem tudom mit…amit annó falun disznóvágàskor csináltunk az nyilván nem ilyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!