Miért ennyire nagyon drága a tepertő?
Körülbelül 3000 Ft/kg
Gyakorlatilag kétszer olyan drága, mint a csirkemell és drágább mint a marhahús.
A nővényi olajok, zsírok sokkal olcsóbbak(pl pálma olaj), mint a disznózsír, így azt az élelmiszeripar nem nagyon használ. A háztartási disznózsír használat is töredéke a réginek. Na már most, a tepertő a zsírgyártás mellékterméke, amiből így aztán nagyságrendileg kevesebb keletkezik, ez felvitte az árát.
Kínálat beesett, kereslet pedig nagyjából változatlan, közgazdaságtani alapvetés, hogy ez az ár növekedéséhez vezetett.
1. Nem lehet hamisítan
2. Nagy az élőmunka arány a termékben
Igazság szerint a magyar "tömeggyártásban"a tepertő,zsírós húscafatok szárazra égetve... :(
Az egyik legnagyobb plusz bevételi forrás az üzletek "saját",vagy szerződött húsüzeméből.
Sajnos.
Kérdező, ha otthon csinálod, kb. ezerből kihozható kilója!
Tessék, itt egy kalkuláció:
A zsírszalonna ára 350-500 ft/kg
És ebből kisül egy csomó zsír is..
"Hentesnél vásárolt 1 kg zsírszalonnából 35 dkg tepertő és 55 dkg zsír sült ki."
Tehát 1000 ft-ra jön ki a tepertő kilója, és bónuszként ott van egy fél kiló zsírod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!