Hogyan készül a csokis bombatorta?
itt egy másik verió is :
Tészta:6 tojás sárgája+fehérje kemény habbá verve, 6 ek.cukor, 4 ek. víz, 6 ek liszt, fél cs.sütőpor, 2 ek. kakaó
Krém: 6 dl tejjel megfőzünk 2 cs. tejszínes pudingport. Kihűtjük.2o dkg porcukorral kikeverünk 25 dkg RÁMA margarint. Ehhez adjuk apránként a főzött krémet, jól kikeverjük. Két részre osztjuk, egyik felébe l ek. kakaóport /jó sötét legyen/ és l ek darált kávét, vagy nescafét teszünk. Én capuccinót szoktam tenni! A másik fele fehér marad.
A tészta készítése: a tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, bele az olaj, a 4 ek hideg víz, a sütőporral elkevert liszt, melybe beleszitáltuk a kakaót is. Legvégül a 6 tojás kemény habja.Közepes méretű, vajazott lisztezett tepsiben megsütjük.Ha kihült, kettévágjuk és először a fehér krémmel, majd rá a kávés krémmel megkenjükRátesszük a tésztát. Porcukorral leszórjuk, vagy csokimázzal is leönthetjük.
Nagyon fincsi!Csak leírva hosszú, az elkészítése nem. A tésztát előző nap meg lehet sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!