Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz mindig csomós a...

Miért lesz mindig csomós a habarásom?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem csak el főzni.ha habarást csinálok és beleteszem az ételbe mindig csomós lesz

Kb egy nagy tejföl felébe szoktam 2-3kanál lisztet tenni és abba még teszek a főzelék vagy paprikás levéből.jól összekeverem és egybe beleöntöm az ételhez,és folyamatosan kevergetem!

Mit rontok el?hogy csináljam?kérlek segítsetek! köszönöm,bármilyen jellegű információt szívesen veszek


máj. 28. 23:07
 1/7 anonim válasza:
98%
Leírás alapján esetleg két ponton is lehet gond, az egyik, ha nem adsz eleget a léből (természetesen részletekben) a habaráshoz - nem melegszik fel elégge (=hőkigyenlítődés). A másik, hogy ne egybe öntsd utána vissza a fazékba, hanem keverés mellett viszonylag lassan csorgasd! :)
máj. 28. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem hígítod fel eléggé a habarást az étel levével. Tehát kevés ennyi hőkiegyenlítés. Csináld nagyobb edényben a habarást és több meleget tegyél hozzá, persze részletekben. Én amúgy újabban inkább nem teszek a tejfölös pohárba meleget, mert az nem arra van tervezve, és el akarom kerülni hogy mérgező anyagok oldódjanak ki belőle.
máj. 29. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
44%
Hőkiegyenlítés kell.A forró ételből egy két merőkanálnyit rámersz a habarásra és habverővel elkeverem tedd az ételhez.Amikor rakod hozzá az ételt is kevergesd folyamatosan .
máj. 29. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
11%
Én letettem már róla. A lisztet csak beleszórom a sűrítendő kajába és elkeverem, így szinte sose csomós. És utána külön teszek hozzá tejfölt. Próbálkoztam pedig évekig.
máj. 29. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
Az a baj, hogy a habarás hideg, a főzelek meleg, ezért összerántja. Amikor elkészült a habarás, egy merőkanállal kiveszel a forró főzelék levéből és azzal keverd át a habarást mixerrel. Azután öntsd hozzá.
máj. 30. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálam mostanában baj van a gázzal és a rántást kiköpi a főzi, mert nem tud forrni. Ez is lehet egy ok.
máj. 30. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én mindig kézi habverővel keverem az ételhez,szép sima, selymes. A palacsintát is így keverem ki.
jún. 2. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!