S. O. S.! Melyik finomabb, a pudingos gyümölcsleves, vagy a tejfölös/tejes habarásos?
Utóbbi.
A pudingos messze túl nehéz.
Ha megfogadsz egy tanácsot, akkor a fűszereket előfőzöd gyümölcs nélkül, hogy jól kiadják az ízüket, mert a gyümölcsnek elég annyi, hogy felforr. Ha tovább főzöd szétmállik.
Én ehhez a mennyiséghez egy ekkora tejfölt használnék 4 evőkanál liszttel, de először a lisztet keverd ki vízzel/tejjel csomómentesre és úgy tedd hozzá a tejfölt.
Azzal is keverd ki szép simára és tegyél hozzá még annyi vizet/tejet, hogy sűrűbb palacsintatészta állagú legyen.
Tedd a lébe, forrald fel!
Ha nem találod elég sűrűnek - de nem főzeléket készítesz!- akkor tehetsz még hozzá egy kis tejjel kevert lisztet!
Hoppá a tejföl linkje lemaradt!
3-as vagyok
Ha víz helyett csak tejjel csinálod, akkor tejföl sem kell bele, csak egy kevés citromlé, hogy pótold a tejföl savanykásságát.
Gondolom, már lemaradtam róla, de én is nagy fazékkal főzök, 5-6 literes, de csak egyfajta gyümölcsből. Többnyire meggyből. Ami a pikantériája, hogy én mindkettőt teszek bele. Veszek egy csomag eperpudingot, elkészítem a habarást, a pudingot kikeverem egy kis tejjel, hozzáöntöm a habaráshoz. Cukor, őrölt fahéj már akkor, amikor felteszem a meggyet, amint elkezd forrni, hőkiegyenlítés után az egészet beleöntöm szűrőn keresztül.
Arányokat nem tudok írni, mert ezt én találtam így ki, de mindig nagy sikere van. Annyira finom a savanykás meggy és az eperpuding együtt, a fahéj, pluszban a habarás. Egyet forr és már kész is. Hidegen, melegen is finom.
Nekem soha nem sűrű. De mint írtam, sajna nem tudok arányokat írni, ki kell kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!