Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S.! Melyik finomabb, a...

S. O. S.! Melyik finomabb, a pudingos gyümölcsleves, vagy a tejfölös/tejes habarásos?

Figyelt kérdés
2019. jún. 22. 07:22
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Utóbbi.

A pudingos messze túl nehéz.

2019. jún. 22. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
És az utóbbihoz mondanál nekem arányokat? 7 literes fazékban főzöm, kb. a fele már gyümölcs, és a meggybefőttek leve. Mennyi tej, mennyi tejföl? Mindkettőt is lehet? Lisztből ekkora mennyiséghez kb. 5 ek jó?
2019. jún. 22. 07:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megfogadsz egy tanácsot, akkor a fűszereket előfőzöd gyümölcs nélkül, hogy jól kiadják az ízüket, mert a gyümölcsnek elég annyi, hogy felforr. Ha tovább főzöd szétmállik.

Én ehhez a mennyiséghez egy ekkora tejfölt használnék 4 evőkanál liszttel, de először a lisztet keverd ki vízzel/tejjel csomómentesre és úgy tedd hozzá a tejfölt.

Azzal is keverd ki szép simára és tegyél hozzá még annyi vizet/tejet, hogy sűrűbb palacsintatészta állagú legyen.

Tedd a lébe, forrald fel!

Ha nem találod elég sűrűnek - de nem főzeléket készítesz!- akkor tehetsz még hozzá egy kis tejjel kevert lisztet!

2019. jún. 22. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hoppá a tejföl linkje lemaradt!

[link]

2019. jún. 22. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

Ha víz helyett csak tejjel csinálod, akkor tejföl sem kell bele, csak egy kevés citromlé, hogy pótold a tejföl savanykásságát.

2019. jún. 22. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi nem szoktunk se tejet se tejfölt beletenni. Fűszerezés vanília, fahéj pici só cukor kevés,esetleg citromlé ha szükséges és ezt habarom be natúr lisztes habarással. Sokkal jobban megmarad a gyümölcs jellegzetes íze! Ahány ház annyi szokás.
2019. jún. 22. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Gondolom, már lemaradtam róla, de én is nagy fazékkal főzök, 5-6 literes, de csak egyfajta gyümölcsből. Többnyire meggyből. Ami a pikantériája, hogy én mindkettőt teszek bele. Veszek egy csomag eperpudingot, elkészítem a habarást, a pudingot kikeverem egy kis tejjel, hozzáöntöm a habaráshoz. Cukor, őrölt fahéj már akkor, amikor felteszem a meggyet, amint elkezd forrni, hőkiegyenlítés után az egészet beleöntöm szűrőn keresztül.

Arányokat nem tudok írni, mert ezt én találtam így ki, de mindig nagy sikere van. Annyira finom a savanykás meggy és az eperpuding együtt, a fahéj, pluszban a habarás. Egyet forr és már kész is. Hidegen, melegen is finom.

Nekem soha nem sűrű. De mint írtam, sajna nem tudok arányokat írni, ki kell kísérletezni.

2019. jún. 22. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!